BELJAK PREMIJERU: Možete biti bezobrazni, ali gdje ste bili 1991. kad sam ja bio s puškom u ratu?

beljak, plenković

Pri kraju aktualnog dijela u Saboru je zaiskrilo između šefa HSS-a Kreše Beljaka i premijera Andreja Plenkovića.

Izvor: Media servis

Beljak je Plenkoviću postavio pitanje kako se osjećao na promociji knjige Martine Dalić, a sve u društvu stvoritelja privatizacijske pljačke.

Premijer je u odgovoru Beljaka prozvao za srozavanje ugleda HSS-a među pučkim strankama i učinke nagodbe u Agrokoru na poljoprivrednike te izazvao reakciju…

“Gospodine Beljak, to vam može poslužiti kao orijentir da shvatimo kud ste odveli HSS, gore, lijevo, desno, dolje, centar, u zelene, u Amsterdam, gdje god hoćete. Meni je žao što ste jednog lijepog partnera među pučanima transformirali do neprepoznatljivosti”, izjavio je Plenković.

Beljak je podsjetio da je HDZ ostao dužan nekadašnjem partneru 700 tisuća kuna i nastavio: “Možete vi biti bezobrazni, možete biti bahati, možete biti što god hoćete, ali ne možete poništiti činjenice da je Krešo Beljak, kakav god bio, 1991., s 20 godina, a iste smo generacije, napustio prvu godinu fakulteta i otišao u rat. Gdje ste vi, gospodine Plenkoviću, bili tada? Gdje ste vi bili? Jeste li vi uzeli pušku i išli braniti domovinu poput Milijana Brkića ili mene koji smo ista generacija? Niste, ali znate docirati i znate biti bezobrazni. Gospođa Jadranka Kosor vas je učlanila u HDZ”, poručio je Beljak.

Komentiraj