BELJAK PORUČIO HDZ-u: Roditelji mi nisu dali rusko ime АНДРЕЙ, nego hrvatsko

Nakon što ga je HDZ u video snimci objavljenoj na Facebooku prozvao kao “ruskog igrača”m čelnik HSS-a i saborski zastupnik brzo im je i žestoko odgovorio.

Ovo je njegova objava na Facebooku:

MENI KAD SAM SE RODIO, RODITELJI NISU DALI RUSKO IME, NEKO POPUT IMENA АНДРЕЙ, NEGO HRVATSKO!

I kad sam u školi trebao učiti ruski, protestirali su (za vrijeme Jugoslavije, da, zajedno sa svim ostalim roditeljima), pa je drug direktor škole popustio i vratio engleski. A vi? Jeste li učili ruski? Znate li pročitati ovo?

Россия – священная наша держава,
Россия – любимая наша страна.
Могучая воля, великая слава –
Твое достоянье на все времена!

Ja nažalost nisam učio, pa imam nemalih problema odgonetnuti što piše i što je značenje prve kitice ruske himne. Jbga, nije me školovala UDBA, Yutel niti TV Beograd. Nisam školovan.

Ali zato znam tko jest. I učio ruski pod obavezno, i vodio centralni dnevnik ekavicom na TV Beogradu, i kasnije Yutel u Sarajevu u isto vrijeme dok je Hrvatskom bijesnio krvavi rat. Otac PR majstora HDZ-a. Danas naravno najveći hrvatski domoljub.

I na kraju, i dalje stojim kod svih svojih izjava oko nesretnog, imperijalističkog rata u Ukrajini, bez obzira što mi lopovi, izdajnici i konvertiti zbog toga pokušavaju prišiti etiketu ruskog špijuna.

Pravi špijuni djeluju tako da jedno govore, drugo misle, a treće rade, dok ja isto i govorim i mislim, a i radit ću ako dobijem povjerenje na izborima. Za interes Hrvatske, a ne za interese stranih država, neovisno istočnih ili zapadnih.