BELJAK PORUČIO CRKVI: Ukinite celibat i plaćajte poreze pa vam broj vjernika neće padati

U povudu još jedne loše vijesti iz popisa stanovništva kako je sve manje vjernika, ali i povremenih skandala koje priređuju neki svećenici, sve je komentirao čelnik HSS-a i saborski zastupnik Krešo Beljak.

Na Facebooku Beljak piše:

UKINITE CELIBAT I PLAĆAJTE POREZE – PA VAM BROJ VJERNIKA NEĆE PADATI!

Katolička crkva općenito, sama sebi bi napravila veliku uslugu kada bi ukinula celibat.

Svaki straight muškarac, a i svećenici su muškarci, jednostavno voli žene (ja isto btw.) i voljeti nikako ne može biti grijeh. I ta bi stvar bila riješena.

Ovako, uz svećenike “grješnike” koji samo vole žene, a dobar dio i muškarce (ljubav je ljubav), tamo im se stoljećima skrivaju i opasni pedofili, bolesni mrzitelji žena i svakakav ostali talog društva.

A u vezi novaca, katolička crkva bi trebala biti jednaka i transparentna sa svima ostalima u poslovanju, a ne nedodirljiva, zakonski izuzeta od poreza i obaveza pravdanja potrošenih novaca.

Pa bi postotak vjernika barem ostalo na istoj razini. Nastave li ovako, na idućem popisu će se taj broj prepoloviti.

Dobije li HSS priliku i povjerenje na izborima, ovaj dio oko poreza, novaca i Vatikanskih ugovora, svakako ćemo riješiti. Uz sve poštovanje vjerskim zajednicama, u državi ne može biti još jedna “država” za koju ne vrijede porezni zakoni i inspekcije!