BELJAK O INAUGURACIJI: Mnogi su se vidjeli na njoj, a Milanović je donio pravu odluku

Hrvatska dobiva novog predsjednika. Zoran Milanović prisegnut će na daleko skromnijoj inauguraciji no što je to do sada bio običaj.

Krešo Beljak, čelnik HSS-a, koji je gostovao na N1 televiziji, u ovom svojevrsnom raskidu s tradicijom ne vidi ništa loše.

“Podržavam Milanovića u tome što je odlučio u vezi inauguracije. Tradicije su neki predsjednici pokušali nametati i izmišljati, Milanović je jasno rekao da će biti drugačiji i da neće raditi cirkus”, reako je Beljak za N1.

“Mnogi su se vidjeli na inauguracjii i htjeli su biti dio tog spektakla, no danas imamo predsjednika koji će tu dužnost pretvoriti u dužnost normalnog predsjednika svih građana. Do sada je to ličilo na sve, samo ne na neku razinu. Vjerujem da će u budućnosti biti predsjednik u skladu s ovlastima”.

Komentirao je i odluku Kolinde Grabar Kitarović koja je zatražila Ured bivše predsjednice.

“Zapamtio sam se da su se na Mesića digli svi iz HDZ-a da mu ukinu ured, no sada vrijede druga pravila, to je dokaz licemjernosti HDZ-a. Sada će ona imati priliku ostvariti obećanje od prije pet godina i možda dobije ured u Visokoj”, kaže Beljak.

Komentiraj