BELJAK O INAUGURACIJI: Mnogi su se vidjeli na njoj, a Milanović je donio pravu odluku

Podijelite članak

Hrvatska dobiva novog predsjednika. Zoran Milanović prisegnut će na daleko skromnijoj inauguraciji no što je to do sada bio običaj.

Krešo Beljak, čelnik HSS-a, koji je gostovao na N1 televiziji, u ovom svojevrsnom raskidu s tradicijom ne vidi ništa loše.

“Podržavam Milanovića u tome što je odlučio u vezi inauguracije. Tradicije su neki predsjednici pokušali nametati i izmišljati, Milanović je jasno rekao da će biti drugačiji i da neće raditi cirkus”, reako je Beljak za N1.

“Mnogi su se vidjeli na inauguracjii i htjeli su biti dio tog spektakla, no danas imamo predsjednika koji će tu dužnost pretvoriti u dužnost normalnog predsjednika svih građana. Do sada je to ličilo na sve, samo ne na neku razinu. Vjerujem da će u budućnosti biti predsjednik u skladu s ovlastima”.

Komentirao je i odluku Kolinde Grabar Kitarović koja je zatražila Ured bivše predsjednice.

“Zapamtio sam se da su se na Mesića digli svi iz HDZ-a da mu ukinu ured, no sada vrijede druga pravila, to je dokaz licemjernosti HDZ-a. Sada će ona imati priliku ostvariti obećanje od prije pet godina i možda dobije ured u Visokoj”, kaže Beljak.

Komentiraj