BELJAK O GABRIĆU NA LISTI: Ako je Jambo taj koji nosi teret onda HDZ nosi breme cijele Hrvatske

Podijelite članak

krešo beljak

Glavni odbor Hrvatske seljačke stranke (HSS) potvrdio je kandidate svoje stranke na listama Narodne koalicije, a među njima i Stipu Gabrića Jamba.

Stipe Gabrić Jambo, oko kojeg je u posljednje vrijeme bilo mnogo govora u javnosti, biti će na osmom mjestu u 10. izbornoj jedinici.

Rekao je to predsjednik HSS-a Krešo Beljak nakon sjednice Glavnog odbora. Rekao je i da je protiv takve odluke glasovalo petoro, dvoje je bilo suzdržano, a za predložene liste glasovalo je 80-ak članova Glavnog odbora.

Novinari su pitali hoće li Stipe Gabrić Jambo, s obzirom na optužnicu, biti teret stranci, Beljak je odgovorio: “Ako je Jambo taj koji nosi teret onda HDZ nosi breme cijele Hrvatske. Tako da ja to ne bih uopće uspoređivao. U predizbornoj kampanji će biti svega. Činjenica je da se puno stvari plasira kroz medije, ali isto tako činjenica je da su neke optužnice smiješne. Danas je, na žalost, takav zakon, svatko protiv svakoga može napisati optužnicu i blatiti ga pa se poslije morate braniti. Bez namjere da bilo što prejudiciram, jednostavno je to tako”.

Referirao se Krešo Beljak i izravno na Gabrića i rekao: “Gabrić je predsjednik regionalne organizacije HSS-a za cijelu Dalmaciju i kao takav je predložen za listu i izabran kao kandidat HSS-a na osmom mjestu u X. Izbornoj jedinici. To nije izgledno mjesto, to je mjesto gdje se mora boriti preferencijalnim glasovanjem i birači će odlučiti da li je on podoban ili nije, nitko drugi, nikakve druge stranke, nikakvi pritisci”.

 

Komentiraj