BAUK PREDLAŽE: Amandman na proračun – 20.000 kn predsjednici za navijačke aktivnosti

bauk, kolinda

Zanimljiv je amandman na proračun iznio saborski zastupnik SDP-a Arsen Bauk koji se odnosi na predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović.

Bauk je predložio da se Državnom uredu za sport uzme 20 tisuća kuna, koje bi se preusmjerile na Ured predsjednice za novu stavku – Navijačke aktivnosti i rekviziti.

“Godina 2018. ostat će upamćena povijesnim uspjesima hrvatskih sportaša, ali i po značajnom sudjelovanju predsjednice Republike Hrvatske u njihovom obilježavanju”, pojasnio je Bauk.

“Hrvatski sabor bi prihvaćanjem ovog amandmana jasno i nedvosmisleno izrazio potporu predsjednici u daljnjim aktivnostima sličnog tipa, posebno imajući u vidu da će se i tijekom 2019. godine održati niz značajnih međunarodnih sportskih manifestacija na kojima se mogu očekivati uspjesi hrvatskih sportaša, a posebno ako se ima u vidu da je 2019. ujedino i predizborna godina, te da postoji velika vjerojatnost da će se iste iskoristiti u pretkampanji tako da će osim nazočnosti finalnim utakmicama vjerojatno postojati i potreba i za polufinalnim utakmicama, a možda i u fazi natjecanja po skupinama”.

Bauk je i komentirao je i izjavu predsjednice, koja je na pitanje hoće li ići u London, na odlučujuću nogometnu utakmicu skupine Lige nacija, kad su igrale Hrvatska i Engleska, kazala da ne zna hoće li imati sredstava, obzirom da ide i na finale Davis Cupa.

“Kao što se vidi iz izjave, predsjednica zbog proračunskih ograničenja morala je propustiti odlučujuću utakmicu, a rezultat je poznat, izgubili smo 2:1. Kako se tijekom sljedeće godine održavaju, između ostalih, i svjetsko rukometno, košarkaško, vaterpolsko i atletsko prvenstvo te još niz europskih i svjetskih ekipnih i pojedinačnih natjecanja, nužno je izdvojiti posebnu stavku za ove aktivnosti”, predložio je Bauk.

Komentiraj