BAUK PORUČIO BRKIĆU: Pupovac je izravno odredio sastav Vlade – njegov je glas odlučio da Marić ostane

LAŽNA PREBIVALIŠTA I ĆIRILICA: Ispada da je Karamarko otišao, a ostali su Karamarkići - tvrdi Bauk

Milijan Brkić, zamjenik predsjednika HDZ-a, izazvao je brojne komentare nakon svoje jučerašnje izjave u kojoj Miloradu Popovcu iz HDSS-a poručuje kako “manjine neće određivati sastav hrvatske Vlade”.

Podsjećamo, Brkić je među ostalim rekao:

”Koliko ja znam Pupovac je podržavao sve vlade pa i onu bivšu gdje je Hasanbegović bio ministar. On je član Sabora i podupire vladu. Nacionalne manjine neće određivati sastav vlade. Ovo je Hrvatska država i uz nacionalne manjine odlučuju Hrvatice i Hrvati. To je naša zemlja. Zamislite kad bih ja govorio o tome kako će Vučić u Srbiji rekostruirati vladu”.

Mnogi su izrazili negodovanje na takvu izjavi, pa i isprike, a na svom Facebooku reagirao je SDP-ov Arsen Bauk, koji je napisao:

Ova je izjava, osim što je diskriminatorna, činjenično netočna (a time i duboko licemjerna) iz dva razloga:

1. Upravo je glas kolege Pupovca odlučio da Zdravko Marić ostane ministar financija (dakle izravno je odredio sastav Vlade)

2. Da odlučuju “Hrvatice i Hrvati ovdje” bez “gostiju” (kako je to voljela nazvati R.T.) za opoziv bi bilo njih 75 od 140 izabranih u deset izbornih jedinica u Hrvatskoj što je debela većina “Hrvatica i Hrvata ovdje”, dakle ne odlučuju.

U tom smislu ova parlamentarna većina duboko je nelegitimna s aspekta izborne volje većine građana Republike Hrvatske i održava se na aparatima zahvaljujući glasovima zastupnika iz posebnih izbornih jedinica (XI. i XII.). Po prvi put u hrvatskoj parlamentarnoj povijesti se to događa pa bi bio red da to i zabilježimo, da ne bude “nismo znali”, da se može odgovoriti kad se iz HDZ-a budu opet osporavala manjinska prava.

bauk, faksimil

Komentiraj