BAUK O “RATU” ZASTUPNICA I PREDSJEDNIKA: Milanović im je pomogao da dobiju dodatnu medijsku pozornost

Nakon što je predsjednik Zoran Milanović u malom “ratu” sa saborskim zastupnicama nazvao Marijanu Puljak i Daliju Orešković “samodopadnim narikačama” i izazvao buru komentara, sve je komentirao i SDP-ov Arsen Bauk.

Na pitanje kako doživljava napade predsjednika na te dvije saborske zastupnice, Arsen Bauk za N1 odgovara:

“Isto kao što doživljavam njihove napade na njega. Dakle, meni je malo čudno da zastupnici opozicije koji su u opoziciji Vladi, ne predsjedniku, idu tamo gdje idu ministri i uopće to ne spomenu. Nego spomenu predsjednika RH. Prema tome, to je jedna politička utakmica s nekim potezima koji su meni, barem sa strane kolegica, potpuno neshvatljivi. Ali to je njihovo pravo, da na takav način djeluju. Evo sad su dobile dodatnu medijsku pozornost u čemu im je predsjednik svesrdno pomogao”.

Podsjetimo kako je Orešković kazala kako je nju na čelo Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa imenovala Vlada, tj. većina u Saboru, ne tadašnji premijer Milanović, stoga joj nije jasno zašto Milanović govori kako ju je on imenovao na poziciju. Bauk je navedeno pojasnio.

“Zato što je tadašnji premijer bio predsjednik stanke koja je držala većinu u Saboru i bez političke odluke te stranke ona siguno ne bi bila izabrana. Ne znam je li vam to treba nacrtati. Predsjednik HDZ-a koja je najveća stranka u Saboru je predsjednik Vlade Plenković i sasvim sigurno bez političke odluke te stranke ne bi niti gospođa Novaković mogla biti izabrana, je li tako?

Za povjerenstvo za odlučivanje o sukobu intresa u tajnom su glasovanju u prošlom sazivu odlučivali samo članovi parlamentarne većine i s njihovim glasovima je izbrana Novaković.  Zašto mislite da je bilo drugačije kad je gospođa Orešković izabrana? Mislim da se ona pravi malo ovako kao da ne zna na koji način je došlo od odluke o njenom izboru”, zaključuje Bauk.

Komentiraj