BATARELO ZGROŽEN KUJUNDŽIĆEM: Kukavičke riječi novog ministra – čitaj ni vrit ni mimo

vice batarelo

Vice Batarelo, predsjednik udruge Vigilare koja se bori protiv pobačaja, našao se u čudu i šoku nakon izjave novog ministra zdravstva Milana Kujundžića koji je izjavio kako nije za pobačaj, ali nije ni protiv zabrane pobačaja.

Prenosimo s Facebooka objavu Vice Batarela u cijelosti:

“Nijemi KRIK nad ministrom Kujundžićem!

Imam visoku temperaturu i ne mogu spavati, te mi se stalno vrte kukavičke, proturječne i intelektualno lijene riječi izgovorene jučer od novog ministra zdravstva, Milana Kujundžića. O, da oprostite to se smatra “diplomatskim” odgovorom (čitaj: “Ni vrit ni mimo”)

Molim vas ministre, nemojte govoriti u istoj rečenici… da, ja sam vjernik, osobno sam protiv pobačaja ALI… (znate ne smijem imati jasan stav, i plus nerođeni nisu glasači). A vezano za “dan poslije pilule” isto kao njegov prethodnik Nakić, “pa to se ne može zabranjivati”. Čemu zakoni služe ministre, zašto uopće imamo zakone? Koji babykiller stav i promicatelj neodgovornog i promiskuitetnog ponašanja. Jadno. A na pitanja da li mijenjati zakon o pobačaju – ništa…

Zašto je tako teško političarima i ministrima biti moralno uspravni ljudi i prakticirati ono što deklarativno vjeruju i znanstveno znaju da je istina. Niste tu da se “sviđate” ljudima nego da napraviti ono što je ispravno! Gdje to piše da ministri ne smiju imati jasan stav?

Ministre, mnogo, mnogo nerođene djeca nikada neće imati pravo na život niti na glas ali ima nas koji imamo i koji ćemo izgovoriti nijemi krik umjesto njih. Dobro razmislite o svom javnom stavu i legislativne promjene. Ministre ako niste znali ovo je dijete nerođeno od 12 tjedana koje se može “pobaciti” u Hrvatskoj. Je li ono ima neko pravo? Hoćete li ga zaštiti?

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/vice.batarelo/posts/10155480358422818″ bottom=”30″]