BARIŠIĆEV ODVJETNIK: Njega se nigdje ne tereti da je sebi pribavio imovinsku korist niti mu je ona bila obećana

“Što ćemo odlučiti, vidjet ćemo. Ne žurimo nigdje jer je Barišiću određen istražni zatvor i zbog utjecaja na svjedoke, a ima 40-ak svjedoka. S tom radnjom ne treba žuriti”, kazao je gostujući na RTL-u Ljubo Pavasović Visković, odvjetnik velikogoričkog gradonačelnika Dražena Barišića.

Podsjetimo, Barišić je završio u istražnom zatvoru u Remetincu kao osumnjičenik u aferi Janaf.

Pavasović Visković je komentirao i eventualnu ostavku Barišiča na mjesto gradonačelnika, o čemu je za RTL rekao: “Nisam ovdje da se bavim njegovim moralnim razlozima, ali u ovom trenutku njegova ostavka ne bi imala bitne pravne reperkusije”.

O tome za što se tereti Barišića, kaže: “Njegova pozicija je interesantna. Njega se nigdje ne tereti da je sebi pribavio imovinsku korist niti mu je ona bila obećana niti je u budućnosti trebala nastati. Njega se tereti zapravo da je pogodovao svojim utjecajem prvoosumnjičeniku, gospodinu koji je imao tvrtku, da dobije, odnosno da na natječaju da 30 milijuna kuna povoljniju ponudu od sljedećeg najboljeg ponuđača”, objasnio je Pavasović Visković.

“To na prvu zvuči nelogično i to je nelogično jer je tako ušteđen određen javni novac. Bit će vrlo interesantno što će se događati u postupku i kako će USKOK dokazati da je tako što je uštedio neki novac nanio neku štetu i nekome nezakonito pogodovao”.

Otkrio je da će Barišića posjetiti sutra ujutro te kazao da je uvijek opcija nadopuna obrane, ali da još ne znaju hoće li je iskoristiti.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!