BARIĆ O SUKOBU INTERESA: Bedastoća je da bi moja tvrtka gradila stadion Dinama

Otkako je poznati arhitekt Otto Barić stao uz Jelenu Pavičić Vukičević i krenuo u izbore kao njezin zamjenik, zaredale su razne optužbe na njegov račun-

Mirando Mrsić, predsjednik Demokrata i kandidat za gradonačelnika, izjavio je tako da će Barić biti u sukobu interesa kada je riječ o stadionu Dinama.

“Obadvije stvari koje je rekao potpuno su krive. Prijedlog za stadion napravio sam u dogovoru s Dinamom. U samom startu ideja je da se ne financira iz proračuna grada Zagreba.

Druga stvar je da Dinamo apsolutno treba najbolji stadion koji može dobiti. Grad Zagreb će raspisati javni natječaj i provesti analiza. Ja kao dogradonačelnik, da bi moja firma gradila stadion, to je bedastoća”, rekao je Barić.

Ponudio je rješenje za gradnju stadiona – potrebno je pronaći imovinsko-pravni model, a Dinamo treba dobiti pravo gradnje. Predlaže ulazak stranih investitora koji bi uložio tih potrebnih 60 milijuna eura i da mu se kroz pravo građenja, koje može biti i 50 godina, ta sredstva vrate.

“Ovo je prekompleksna tema da bi se reklo da sam u sukobu interesa. Moja firma neće se ni prijaviti na natječaj”, rekao je Barić za N1.