BANOŽIĆ U PROBLEMU: Zbog obitelji dobio veliki stan u Zagrebu, a prima i naknadu jer je obitelj u Slavoniji

Pisalo se dosta o tome kako ministar Mario Banožić u strogom centru Zagreba koristi državni stan od 92 kvadrata, puno veći od onih koje koriste njegovi kolege ministri.

Radi se o stanu udaljenom manje od pet minuta hoda od Ministarstva državne imovine, njegova bivšeg radnog mjesta.

Podsjetimo, iz  MORH-a su demantirali da si ga je ministar sam birao i da je uređivan za njega.

”Sukladno Uredbi Vlade RH o mjerilima i kriterijima dodjele na korištenje nekretnina za potrebe tijela državne uprave ili drugih tijela korisnika državnog proračuna te drugih osoba (NN 127/13), kvadratura stana vezana je za dužnost koja se obavlja te ovisno o broju članova obitelji. S obzirom da ima troje djece, ministar je imao pravo na stan veće kvadrature”, napisali su u priopćenju MORH-a.

Potom je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa otvorilo predmet protiv ministra, a premijer Plenković se oglasio riječima:

“Vidio sam da je ministar već reagirao. Član je Vlade, nije iz Zagreba. Došao je u Zagreb. Tvrtka raspolaže s određenim brojem stanova, on je dobio taj stan, ako je trebalo urediti, uredili su ga. Nisu ga uredili da on to sa sobom u nekom koferu odnese kući”.

Ali ministar je, čini se, u novom problemu, jer su Iz MORH-a Telegramu potvrdili kako ministar Banožić svaki mjesec na svojoj plaći prima i naknadu za odvojeni život od obitelji.

Na tu naknadu ima pravo svaki hrvatski radnik koji radi izvan mjesta stanovanja i pritom je odvojen od svoje obitelji. Neoporeziva visina naknade je maksimalno 1750 kuna mjesečno.

Dakle, ministar Banožić veći je stan dobio zbog troje djece, a dobiva dodatak za odvojeni život od te iste obitelji. Na potezu je premijer!