BANOŽIĆ PROZVAO PENAVU: Sramota je da kao gradonačelnik nije došao pozdraviti vojsku

Ministar obrane Mario Banožić iz Vukovara je sa svečanosti povodom obljetnice Bitke za Vukovar i osnivanje 209. vukovarske brigade odgovorio na prozivke vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave i uputio mu ođtru kritiku.

“Kada govorimo o ratnim zločinima, za ovu Vladu, saborski klub i koalicijsku većinu je prioritet da ratni zločini ne zastarijevaju. Radimo na problemu nestalih, intezivira se potraga. Nažalost, moramo reći da postoje nestali, svi težimo tome da se zadovolji pravda prema svima koji su radili zločin”, rekao je Banožić za RTL

Na prozivke o tome da se vojarna otvara dva puta, Banžćić odgovara:

“Ta interpretacija ne stoji. Završetkom ovog projekta sam rekao da je projekt započeo 2016. godine. A jučer je završen projekt. Sramota je što Ivan Penava nije našao vremena da kao gradonačelnik dođe pozdraviti vojsku. Ja sam od njega očekivao taj minimum kukture, da dođe pozdraviti vojsku”, kazao je ministar obrane.

O borbenim zrakoplovima kaže:

“Ovdje je na Vukovar krenulo preko 30 tisuća vojnika JNA. Ovdje je bilo oko 6 tisuća hrvatskih branitelja. Naravno da je modernizacija Hrvatske vojske prioritet. Rafale do kraja godine potpsiujemo, 2024 će biti ovdje”, poručio je Mario Banožić.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!