BANOŽIĆ O PREDSJEDNIKU: Iz gluposti se izvlači većom gluposti – treba mu prepisati dobru terapiju

Predsjednik Zoran Milanović kritizirao je poskupljenje borbenih aviona i ugovor koji je ministar obrane Mario Banožić potpisao s Francuzima. “Nadam se da ti avioni neće na kraju koštati milijardu i 300 milijuna eura. Jer to je ozbiljan problem. To se knjiži u MORH-u. 200 milijuna eura je maznuto, nestalo je”, rekao je predsjednik.

U razgovoru za Novu TV Banožić je pak sve optužbe i kritike odbacio, a na pitanje tko je uzeo novac, Banožić je odgovorio: “Nije nitko. Novac je u proračunu, u ugovoru, u odluci vlade.”

I na sjednici saborskog Odbora članovi su se složili, kaže, da je riječ o transparentnom poslu.

Grčka je svoj ugovor objavila. Hrvatska neće, a Banožić je kazao da je ugovor tajan od samog početka jer ne žele izlaziti s uvjetima koji su možda štetni za druge natječaje i ističe kako su im neki i čestitali zbog toga. Banožić kaže i da ne odlazi iz Ministarstva. Ističe da mu je premijer Andrej Plenković više puta pokazao podršku i on mu je zahvalan na tome.

Na pitanje je li spreman dati ostavku, kaže: “Blokada nije zbog mene, nego zbog jednog, rekao bih, posebnog PR-a, koji bih nazvao – glupost na glupost. Milanović se pokušava iz jedne gluposti izvući još većom gluposti, danas nečime što bi trebalo ugroziti mene kao ministra obrane. To mu neće proći. Kod mene su svi postupci jasni i transparentni.

Neću komentirati te njegove nastupe, dat ću topao savjet njegovim najbližim savjetnicima je da naprave dobar konzilij na kojem će mu prepisati dobru terapiju kako bi se sustav obrane nastavio razvijati kao što je bilo prije svih njegovih ispada”, odgovorio je.

Milanović tvrdi i da Banožić sustavno zlostavlja načelnika Glavnog stožera, no ministar takvu tvrdnju odbacuje. “To će objasniti s Pantovčaka koji to i pišu. Nema govora o zlostavljanju. Ja samo tražim poštivanje zakona”, rekao je.

Ministar obrane rekao je i kako su danas imali sastanak Glavnog stožera na kojem su razgovarali o budućim planovima nabave i zašto neki projekti stoje godinama: ”Tražimo rješenja i bavimo se ozbiljnim problemima.”