BANOŽIĆ LETIO VOJNIM AVIONOM: S mora je letio za Zagreb na sastanak – brzo se javio MORH

Mario Banožić, ministar obrane, opet je tema medija, jer je prošlog ljeta dva puta koristio vojni zrakoplov, koji ga je prevezao iz zračne luke Zemunik pokraj Zadra u Zagreb. 

Kako javljaju 24sata, Banožić je koristio školsko-borbeni zrakoplov Ministarstva obrane za letove između Zadra i Zagreba, i to, kako se čini, u vrijeme godišnjeg odmora.

Iz MORH-a su munjevito reagirali priopćenjem koje prenosimo u cijelosti:

“Možemo Vas izvijestiti da je ministar obrane Banožić u dva navrata letio zrakoplovom Pilatus PC-9. Oba leta realizirana su u sklopu planirane obuke pilota 392. eskadrile aviona 93. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva te bi se oni odvili i bez prisustva ministra. Let Pilatusom PC-9 bio je na prijedlog Hrvatskog ratnog zrakoplovstva. Napominjemo kako je sat leta Pilatusom PC-9 deseterostruko jeftiniji od sata leta helikopterom, a usto je bila ljetna sezona i helikopteri su bili angažirani na gašenju požara i za hitne medicinske prijevoze.

Ministar Banožić prvi put letio je kako bi prisustvovao sastanku s predsjednikom Vlade RH i generalima zapovjednicima i visokim časnicima koji su sudjelovali u Vojno-redarstvenoj operaciji ‘Bljesak’.

Drugi let bio je na poziv Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u sklopu uvježbavanja pilota na ruti od Zemunika do Zagreba, nakon službenog boravka u Zemuniku i sastanka sa zapovjednicima HRZ-a vezano uz protupožarnu sezonu.

Također napominjemo kako je ministar prije leta prošao potrebnu pripremu za let i bio je adekvatno opremljen.

Sve navedeno u skladu je s Pravilnikom o letenju vojnih zrakoplova članak 54. stavku 3., prema kojem letenje vojnim zrakoplovima iznimno može biti odobreno i drugim osobama koje nisu osposobljene za letenje na određenom tipu vojnog zrakoplova, a te osobe ne smatraju se članovima posade zrakoplova.”

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!