BANGOURA PORUČIO ELITAMA: “P***a vam materina lopovska!” – evo zašto

Lijepa naša Domovino, oj junačka zemljo mila, iz sveg glasa pjevaju s desnom rukom na srcu, a s lijevom u džepu te iste Domovine u koju se kunu političke elite i njihovi frendići – kaže Hamed Bangoura, naš poznati poduzetnik i bivši popularni televizijski voditelj, čelnik Alternative 101.

Na Facebooku dalje piše:

Da, Hrvatska je članica NATO-a i EU-a, ali Hrvatska je i službeno najkorumpiranija zemlja u istočnoj Europi.

Dok njezini građani krvare iz guzica (oprostite na izrazu) od siline tog silovanja koje traje već 25 godina, iz Domovine u koju se kunu, ti isti “domoljubi” i njihovi prijatelji su samo u periodu od 2005. do 2014. putem kriminala, korupcije i utaje poreza iznijeli 35 Mlrd USD (slovima: tridesetpet milijardi dolara)?! Ponavljam, od 2005. – 2014., dakle u samo 9 godina?!

Od samostalnosti iz Hrvatske nestalo je očito i više od 100 mlrd dolara?! To je razlog da 1.2 milijuna stanovnika ove zemlje živi na rubu siromaštva i zato kopaju po kontejnerima, zato imaju male penzije, zato nemaju za pristojne plaće, zato nemaju za dostojanstven život.

Sada ću napisati nešto što je izvan mog načina ophođenja. U ime sve naše djece, roditelja, djedova i baka, u ime svih poginulih Hrvata u Domovinskom ratu, u ime svih nas:” P…. Vam materina lopovska!, Dabogda se ugušili u svim tim novcima, pokretninama i nekretninama i umrli u najgorim mukama!”

Godinama sudimo bivšem premijeru zbog korupcije i on je jedini i najviši visoki dužnosnik kojem se sudi za korupciju u Hrvatskoj, te je osuđen na zatvorsku kaznu zbog drugih zločina povezanih s korupcijom. Više je na bolovanju nego u zatvoru. No to je samo kap u moru. Ostatak HDZ-ovih i SDP-ovih političara, HNS-ovih i ostalih političkih lopina šepuri se s neobjašnjivim bogatstvom. Godinama sudimo gradonačelnicima i ostalim političkim moćnicima, a sve završi u zastarama i ropotarnicama povijesti.

Od osamostaljenja Hrvatske 1991. godine, dvije glavne političke stranke Hrvatska Kvazi demokratska zajednica – (HDZ) i Kvazi – Socijaldemokratska stranka (SDP) , te njihovi sateliti, Kvazi liberali, Kvazi narodne stranke i ostala ljudska gamad, rotiraju su na vlasti, hrabro blokirajući temeljne, prije svega pravosudne reforme, lažirajući napredak i druga izvješća zapadnim i EU institucijama o pravom stanju u Hrvatskoj.

Hrvatska je zemlja s najvećim brojem sudaca u cijeloj Europskoj uniji na 100 000 stanovnika, ali i s najgorim rezultatima kada je u pitanju stjecanje povjerenja javnosti, potvrđivanje integriteta i neovisnosti sudova. Godinama nas lažete, kradete, varate, tlačite, silujete. Godinama, desetljećima gradite ovaj koruptivni sustav, ali ne mogu vam ništa zamjeriti. Niste Vi krivi.

Sami smo si mi sami krivi, pa shodno tome i svima nama: “P…. nam materina”, jer to smo Vam mi omogučili. Što glasanjem za vas, što šutnjom, što zatvaranjem očiju pred očitim, što sudjelovanjem u tom kriminalu za sitne interese, što ne znam čime sve ne. Na kraju, ako na sljedećim izborima ovaj narod ne progleda i ne bace Vas u ropotarnicu povijesti nije ništa bolje ni zaslužio.

Ovaj tekst inspiriran je izvještajem predstavljenim od strane Global Financial Integriteta s Međunarodnog samita lidera, Međunarodnog monetarnog fonda i Svjetske banke!

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/hamed.bangoura/posts/10157838932150288″ bottom=”30″]