BANGOURA POHVALIO ŠKORU: Tipično američki nastup, dobro promišljen i dobro izveden

Među onima koji su komentirali predsjedničku kandidaturu našeg poznatog pjevača Miroslava Škore je i poznati poduzetnik, čelnik političke platforme Alternativa 101 Hamed Bangoura.

Evo što je napisao na Facebooku:

Razumijem da svatko ima ili nema svog kandidata na predsjedničkim izborima no ipak ne razumijem jednu stvar. Zašto imamo potrebu diskreditirati, pokopati i spaliti u prvoj sekundi svakog novog, naglasak na novog, kandidata koji se uopće misli kandidirati. Razumijem da to radimo s osobama koje su godinama u politici i na funkcijama, a nisu ništa promijenili. Meni recimo g. Škoro nije osobni izbor, ali zar nije logično da prije svake diskreditacije pustimo čovjeka da kaže što ima za reći. Odmah podjela na naše i vaše, odmah nove Marijanske brazde u društvu, odmah dežurni kritičari. Vidite ja mislim da je čovjek jasno izrazio svoje stavove, svoje viđenje, a druga je tema što je od toga moguće izvesti ili ne. To je za jedan argumentiran i kulturan dijalog.

Posebno mi nisu jasni oni s lijeve strane političkog spektra, što god ta podjela značila, te njegove kolege glazbenici koji su sasuli rafalnu paljbu na njega. Takva rafalna paljba ide na ruku onima koji ne žele promjene. Zašto? Pa samo se homogenizira biračko tijelo onoga kojeg napadate, posebno ako to činite na jedan vrlo čudan način, a posebno kad napadi dolaze od ekipe poput SDP-ovih čelnika. Sjetite se gđe. Markić. Upravo ti ad hoc napadi učinili su da se odjednom podijelimo na dva pola. Odjednom su neki bili za, neki protiv i eto ti podijele na ntu. Znamo kako je to završilo. I tada i danas mislim da je bio krivi tajming, pristup problemu i sve što ide uz to. Napadi u kojem se odmah i sada treba uništiti svakoga tko uopće pomisli ući u politiku i razbiti ovu žabokrečinu, pogoduju onima koji žele iso stanje.

Možemo si misliti što god želimo o g. Škori, ali jedno mu ne možemo oduzeti. Njegov nastup je bio dobro promišljen, dobro izveden, a iza toga stoji očito sjajna ekipa. Novac nije problem i nastup je bio za razliku od svih drugih tipično američki s jasno komuniciranim stavovima. Mislim da ne treba podcijeniti g. Škoru, njegovu elokventnost i njegov tim. Ono što bi izdvojio je poziv onim biračima koji ne izlaze na izbore, jer oni su zaista ključ svih izbora. Jedino što ja mislim da ti birači neće glasati za njega, kao što ne glasaju ni za druge. Nešto sasvim drugo će te birače izvući na izbore i oni će jednoj sasvim drugoj politici dati glas.

PS: Autor ovog komentara ne preferira niti jednog predsjedničkog kandidata, ali uvijek teži argumentiranoj raspravi bez nametanja stavova.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/hamed.bangoura/posts/10157554105690288″ bottom=”30″]