BANGOURA O POREZU NA NEKRETNINE: EU nam ga ne nameće – to je najveća laž koju smo čuli od vladajućih

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Hamed Bangoura, naš poznati voditelj i čovjek koji godinama pripada svijetu mode, a u posljednje vrijeme najavljuje i svoj jači angažman u politici, još se jednom osvrnuo na porez na nekretnine, za koji i sam kaže kako će obilježiti jesen.

Na Facebooku Bangoura je napisao:

Vidim da će porez na nekretnine obilježiti jesen pred nama. U novinama danas pišu kako smo se ekipa iz Udruge Lipa, zatim bloger Krule, ja kao bivši voditelj i DJ (kao da to jedino što sam radio ili radim) i još neki počeli prerano veseliti. Inače se slabo veselim, a posebno ne kad je u pitanju ovako ozbiljna stvar kojoj se neozbiljno pristupa.

Nisam protiv poreza kada su racionalni i normalni i zaista mislim da se porezi moraju plaćati svojoj državi, ali ovo kod nas nije normalno jer plaćamo najviše poreze na svijetu. Zato imam nekoliko pitanja onima koji ne razumiju da porezna presija mora prestati i da se mora početi ozbiljno raditi i rezati troškove države ako želimo naprijed, ali za početak samo jedno pitanje?

Kako će se obračunavati taj “Porez na nekretnine”, konkretno zemljište, gdje recimo na jednoj čestici ima 100 vlasnika od kojih je 99 većinom u Južnoj Americi, a jedan je u Hrvatskoj? Tko će platiti porez na to zemljište?

Hoće li ovaj jedan do kojeg se može doći platiti i za ovih 99 za koje se ne zna jesu li uopće živi i imaju li nasljednika? Ako će se čekati da se to nekako riješi, zašto bi netko tko je 1/1 vlasnik istog takvog zemljišta plaćao dok drugi ne plaćaju? Inače, imam ja još tih pitanja, ali hajdemo dobiti odgovor na prvo.#samopitam

PS: Ponavljam EU nam ne nameće taj porez i to je najveća laž koju smo čuli od vladajućih, već nam daje smjernice!#zboglažinoviizborirecimo?

1. ZAJEDNIČKE ODREDBE USTAVA
Članak 14.
(2) Svi su pred zakonom jednaki.

PISALI SMO:

O POREZU NA NEKRETNINE: Harač od kojeg će naje*ati 80 posto građana kad se osvijeste – kaže Bangoura – čitajte OVDJE.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/hamed.bangoura/posts/10155952622220288″ bottom=”30″]