BANDIĆ ZASTUPNICI: “Učinit ću sve da napravimo nacionalni stadion, a vi crknite od tuge!”

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Oštar verbalni okršaj gradonačelnika Milana Bandića i zastupnice Radničke fronte Katarine Peović Vuković dogodio se na aktualnom satu sjednice zagrebačke Gradske skupštine.

Zastupnica je upitala koja sredstva kani grad utrošiti na izgradnju nacionalnog stadiona, na što je dobila neočekivani i grubi odgovor:

“Molim vas, nemojte s ove govornice govoriti nacionalni stadion pod znakovima navodnika. Pod kojom zastavom vi živite i u kojoj zemlji? Učinit ću sve da napravimo nacionalni stadion. To će biti hrvatski nogometni dom. Potrošit ćemo novaca manje nego ono što su oni napravili za ugled ove zemlje, i Zagreb i vlada, a vi možete crknuti od tuge”, rekao je Bandić.

Zastupnici Peović Vuković mu je rekla da je još prije dva mjeseca spriječio da se isplati pet milijuna kuna radnicima tvrtki u stečaju, i rekla kako sada očito “nije problem stostruko veći novac za izgradnju stadiona”.

Gradonačelnik joj je odgovorio da je on napravio za radnike više nego što bi ona da živi tisuću godina, te dodao kako on nije “mogao isplatiti pet milijuna kuna jer mi zakon to ne dozvoljava”.

Na tvrdenje kako je grad do sada “ulupao nekoliko milijardi kuna u maksimirsko ruglo, koje se niti jednom godišnje ne može napuniti publikom, iako tamo igraju najtrofejniji domaći klub i reprezentacija”, Bandić je rekao zastupnici kako “priča bedastoće”.

Kasnije, kada je odgovarao na zastupnika Mateja Mišića (SDP), Bandić je rekao da je Zagreb u Dinamov stadion uložio 120 milijuna kuna, a naslijedio uloženih 560 milijuna kuna.

Komentiraj