BANDIĆ USPIO: Donesen proračun Grada Zagreba težak 7,5 milijardi kuna

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Zagrebački proračun težak više od sedam i pol milijardi kuna donesen je na današnjoj sjednici Gradske skupštine.

Oporba ga nije podržala jer je, kažu, neostvariv. Iako je dio amandmana oporbe prihvaćen, u raspravi su se čule žestoke kritike da je proračun nerazvojan.

Tomislav Tomašević iz kluba Lijevog bloka: “Zapravo nemamo nikakvih bitnih kapitalnih ulaganja u proračunu za sljedeću godinu izuzev rotora i sljemenske žičare. O tim projektima slušamo već 10 godina tako da smo u najmanju ruku skeptični i ne vjerujemo da će se i to malo što ima realizirati u sljedećoj godini”.

“Zadnjih 5 godina Grad Zagreb stagnira. Projekti, kapitalne investicije, sve manje se toga planira i sve manje se realizira. Proračun više nije sredstvo razvoja Grada Zagreba nego sredstvo očuvanja, dogovaranja, trgovanja koalicijskih partnera”, kazao je SDP-ov Saša Molan.

Proračun je uravnotežen, poručuje pak gradonačelnik Bandić uz poruku da se posebno vodilo računa o socijalnim kategorijama. Predviđen je novac i za neke velike projekte.

“Samo ću značajnije po iznosima: rekonstrukcija Gavelle, dječji vrtić Jabuka, OŠ Ivanja Rijeka i Resnik Klinika za psihijatriju Vrapče, i kapitalni projekti dovršetak Radničke, žičara Sljeme, rotor Remetinec 3. i 4. faza, nastavak Branimirove ulice”, izjavio je Bandić.

Proračun je na kraju donesen s 27 glasova za i 19 protiv. Zastupnici nastavljaju s radom, na dnevnom redu su i izdvajanje ZET-a i Velesajma iz Zagrebačkog holdinga, a s obzirom na broj točaka čini se da, kao i zadnjih nekoliko puta, sjednica neće završiti u jednom danu, prenosi Media servis.