BANDIĆ UOČI SKUPŠTINE: Ja sam hladan kao špricer, GUP nije Bandićev

Uoči sutrašnje sjednice zagrebačke Gradske skupštine, gradonačelnik Bandić održao je konferenciju za medije. Komentirao je osnivanje dva nova gradska ureda, koja će se naći na dnevnom redu.

Izvor: Media servis

Postojeći Ured za imovinsko-pravne poslove i imovinu razdvaja se na dva ureda, a osniva se i ured za zastupanje, pa će ih biti ukupno 27. Oporba tvrdi da će tu biti novih zapošljavanja, no Bandić objašnjava da je riječ samo o preustroju ureda.

“Efikasnost i djelotvornost i transparentnost rada unutar postojeća dva ureda koja se dijele na dva dijela su samo zbog toga. Nitko izvana ne ide novi u ured, nikoga ne primamo, prestrojavanje unutar horizontalne i vertikalne, unutar ta dva ureda. Pa neću ja pitati oporbu u Gradskoj skupštini kako ću ja posložiti stvari u uredima da bolje funkcioniramo i da polažemo račun, da budemo bolji, veći i efikasniji servis građanima.”

Što se tiče izmjena GUP – a, za što se čeka suglasnost Ministarstva graditeljstva, Bandić otkriva da o tome nije razgovarao s premijerom i ministrom Štromarom, jer to nije njihov posao. Oko GUP-a se, dodaje, poštuju zakoni i procedura.

“Ja sam hladan kao špricer. To nije Bandićev GUP. Bandićeve su možda bile Fontane, Cvijetni prolaz, Hitna pomoć, Domovinski most, Bundek, Radnička, Skijaški svjetski kup na Sljemenu, rotor, žičara – to je možda Bandićevo ako ne štima, ako štima onda je zagrebačko. GUP moj nije, GUP ima određenu proceduru po kojoj vozimo.”

Osvrnuo se i na problem otpada u Zagrebu. Poručuje da svatko treba krenuti od svog kućnog praga.

“Mi da bi postali Švicarska i Njemačka moramo krenuti od sebe, ali proći će dosta godina. Znate koliko će nam tebati da se naviknemo da poštujemo red, rad, da budem odgovorni prema ekologiji i sebi. Trebat će nam još četiri do šest godina. Mi ćemo nabaviti ekološke infrastrukture koliko god treba. Moramo poraditi na vlastitoj svijesti. Naša ekološka osviještenost je daleko ispod ekološke infrastrukture koju mi guramo.”

Bandić je ponovio da će krajem ovog mjeseca otkriti informacije, nakon kojih na političkoj sceni više ništa neće biti isto:

“Jer Bandić nakon 20 godina obnašajući drugu izvršnu funkciju ove zemlje treba progovoriti o licemjerstvu, o duplom moralu svih oni koji su visili pred vratima gradonačelnika i tražili kojekakve protekcije. Treba ponekad reći Hrvatskoj u lice i nekim ljudima poimence što ih ide. Stigmatizirati Bandića da je lupež, kriminalac, da vodi spregu familijarnosti, rodijake, da zapošljava po onom i ovom ključu, a dotad da od mene traže to isto, a ja to ne radim. Trebat ćemo nešto reći na tu temu.”

Dodaje da neće govoriti o imenima, i da ovo nije prijetnja nikome, već iznošenje istine.

“Ja sam trebao preživjeti 4 godine, ja i moja obitelj. I tko je izdao nalog da se protuzakonito piše rješenje meni o porezu. Ja imam pravomoćnu presudu Visokog upravnog suda da je to protuzakonito. Tko je dao nalog za jedno rješenje koje je u Rijeci napisano da nemam poreza, a drugo, koje je u Zagrebu napisano, da imam poreza. Jel to pravna država za koju se mi borimo, je li to politički progon ili provođenje zakona.”

Komentirao je i potez filmskog redatelja koji je uzeo njegovo ime i prezime i kandidirat će se za predsjednika države.

“Ne znam ja tko je uzeo moje ime i prezime. Fućka mi se. Ja svima želim uspjeh. Što se mene tiče, najvažnije je da je čovjek zdrav.”

Komentiraj