BANDIĆ PRED PREDSJEDNICOM: Gradonačelnik sam pola Hrvatske, hoću li biti i cijele odlučit će građani

Nakon što je posjetila sve županije, predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u obilasku je Zagreba. U metropoli se susrela s gradonačelnikom Milanom Bandićem i predsjednikom zagrebačke Gradske skupštine Andrijom Mikulićem, obišla neke projekte, ali i prošetala centrom grada.

Izvor: Kristina Tomljanović (Media servis)

Prva stanica predsjednici je bila Gradska uprava. Ondje je pohvalila uspjehe koje Zagreb niže na području turizma.

“Zagreb se profilira kao jedna od najpoželjnijih europskih destinacija. Drago mi je što zajedno sudjelujemo i u organizaciji Adventa, a uskoro ćemo dovršiti i projekt izdvajanja najvećeg dijela šume na Pantovčaku kao park-šume za grad Zagreb, za sve građane, što vjerujem da će pridonijeti kvaliteti života”, rekla je Grabar-Kitarović.

Predsjednik Gradske skupštine Andrija Mikulić istaknuo je veliki napredak Zagreba zahvaljujući suradnji s Vladom te nadodao kako se nada da će građani prepoznati njihov rad za opće dobro.

“Poruka koju ćemo danas zajedno poslati jest da dajemo podršku onoj politici kojoj je cilj poboljšanje standarda naših sugrađana, napredak gospodarstva, znanstvene zajednice, javne uprave, zdravstva, socijalne skrbi, zaštite okoliša, prometne infrastrukture i brojnih poslovnih područja vezanih uz kvalitetu života”, rekao je Mikulić.

Gradonačelnik Milan Bandić kratko je zahvalio predsjednici na njezinu doprinosu:

“Hvala na svemu onom što činite za Zagreb i Hrvatsku i želim vam to tijekom dana i pokazati”, rekao je Bandić.

Predsjednici su predstavljeni programi i projekti Grada Zagreba, a posjetila je i Zagrebački inovacijski centar na Velesajmu, za koji ima samo riječi hvale.

“To je sasvim novi, drukčiji sustav rada koji je potpuno usklađen s najrazvijenijim državama svijeta, gdje se podupiru male startup kompanije koje proizvode pametne proizvode, proizvode dodatne vrijednosti za koje je potrebno uložiti u inovacije, u tehnološki razvoj, i to je budućnost hrvatskog i svjetskog gospodarstva”, rekala je Grabar-Kitarović.

Obišla je i naselje Podbrežje – zagrebački model stanogradnje s pratećom izgradnjom komunalne i društvene infrastrukture, a posjet Zagrebu završila je obilaskom centra grada. Još je jednom naglasila kako je Zagreb socijalno osjetljiv grad.

“Vidim da na ulicama za razliku od mnogih europskih gradova nema beskućnika. Zagreb se brine o svim svojim beskućnicima, o svim ljudima koji su na rubu siromaštva. Moram pohvaliti i sve radnike Čistoće, za koje mislim da rade sjajno posao, jer je Zagreb jedan od najčišćih europskih gradova. Moram pohvaliti i program besplatnih udžbenika”, navela je Grabar-Kitarović.

Ipak, susret nije mogao proći bez pitanja Bandiću o mogućoj kandidaturi na nadolazećim predsjedničkim izborima. On kaže – ja već jesam gradonačelnik pola Hrvatske.

“Ja sam sasvim zadovoljan gradonačelništvom. Ja sam gradonačelnik pola Hrvatske 19 godina, a hoću li biti gradonačelnik cijele Hrvatske, to će odlučiti građani Republike Hrvatske”, poručio je Bandić.

Komentiraj