BANDIĆ O NABAVCI GRAĐEVINSKOG MATERIJALA: Problem je da je netko sin čiji je ćaća u mojoj stranci

U Gradu Zagrebu je u posljednja 24 sata zabilježeno 16 novooboljelih od koronavirusa, rečeno je na konferenciji za medije nakon sjednice Stožera civilne zaštite Grada Zagreba, a ukupno je od početka epidemije zabilježeno 450 zaraženih osoba.

Izvor: Media servis

Zagrebački gradonačelnik odgovorio je i na medijske napise da je za nabavku građevinskog materijala za saniranje posljedica od potresa zadužena tvrtka u čijem je vlasništvu član njegove stranke. Bandić poručuje sve je transparentno.

Pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč izvijestio je javnost o najnovijim podacima po pitanju koronavirusa u Gradu Zagrebu posljednja 24 sata.
„U Nastavnom zavodu dr. Andrija Štampar testirano je 199 osoba, od toga je 16 pozitivnih, 6 novoregistriranih i 6 retestiranih. Ukupno je s jučerašnjim danom broj zaraženih u Gradu Zagrebu je 450. Kroz Covid trijažne ambulante Grada Zagreba prošlo je 109 bolesnika, a od toga su 2 osobe išle u samoizolaciju“.

Protiv dvije osobe podneseni su optužni prijedlozi zbog kršenja javnog reda i mira, jer su tvrdili da su pozitivni na koronavirus, zatvoren je kafić u Sesvetama i pekara  na Trešnjevci. Protiv jedne osobe podnesena je kaznena prijava zbog širenja i prenošenja zarazne bolesti, izvijestio je načelnik Policijske uprave zagrebačke Marko Rašić.

„Radi se o mlađoj ženskoj osobi s područja Novog Zagreba koja je napuštala svoje mjesto stanovanja, iako je znala da je pozitivna na koronavirus, odnosno da joj je izrečena mjera covid – liječenje u kući i na taj način je ugrožavala druge osobe“.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić zahvalio je svim građanima, ali i dežurnim službama. Odgovorio je i na medijske napise da je za nabavku građevinskog materijala za saniranje posljedica od potresa zadužena tvrtka u čijem je vlasništvu član njegove stranke. Bandić poručuje: nije moje da se s time bavim.

„Mislim da je problem u tome da je netko sin nečiji, čiji je ćaća u mojoj stranci. On zbog toga ne smije biti diskriminiran, on može ravnopravno sudjelovati u utakmici, kao i drugi. Ako je netko dobio. Koliko ja znam, ne znam na što ciljate. Transparentno do kraja i pravila igre vrijede za sve. Nismo brojali tko je u kojoj stranci i to nije bio uvjet, koliko ja znam“, zaključuje Bandić.