BANDIĆ O KRITIKAMA PRORAČUNA: Oni su u kampanji, želim im da i dalje budu u kampanji!

Foto: Facebook
Foto: Facebook

U Gradskoj skupštini sutra će se raspravljati i glasovati o prijedlogu proračuna za iduću godinu, teškom sedam milijardi i 570 milijuna kuna.

Piše: Elvira Gašparović (Media servis)

Klub zastupnika Lijevog bloka najavio je da neće podržati proračun jer je, kažu nerazvojan, dok s druge strane HDZ ocjenjuje da je proračun racionalan. Na kritike oporbe osvrnuo se i gradonačelnik Milan Bandić, i to na ‘Aktima gradonačelnika‘ koji tradicionalno prethode sjednici.

“Oni su u kampanji, ja im želim da i dalje budu u kampanji”, izjavio je Bandić.

Na sedmoj skupštinskoj sjednici sutra će se odlučivati i o prijedlogu da se ZET i Velesajam izdvoje iz Zagrebačkog holdinga. Kako tvrdi gradonačelnik Bandić, to nije hir nego način opstanka.

“Ne radimo to zbog boljeg poslovanja, nego da prilagodimo formu prema izazovima koji su pred nama. Pitanje je racionalizacije, lakše ćemo to napraviti na ovaj način”, dodaje zagrebački gradonačelnik. To je, nastavlja, početak redizajna Zagrebačkog velesajma na najbolji mogući način.

A oporbi koja kritizira predloženo izdvajanje ZET-a i Velesajma iz Holdinga poručuje da su izbori završeni.

“Oni su imali šansu četiri godine kada su oteli Holding i skupštinu Holdingu. Ostavili su cirkus u Holdingu. Da su bolje radili, ja ne bih dobio šesti mandat”, dodaje Bandić.

Na Aktima se nije zaobišla ni tema smanjenih božićnica u Holdingu i reakcija sindikata Holdinga koji najavljuju tužbu. Kako tvrdi Bandić, odluku o tome donijet će predsjednica Uprave Zagrebačkog holdinga.

“Minimum etike, morala i solidarnosti među 23 i pol tisuće zaposlenika grada Zagreba trebaju dijeliti istu sudbinu, nitko se nije ubio više od rada niti djelatnici Holdinga niti djelatnici gradske uprave. Ne može netko imati 3,6 posto veći regres i božićnicu u odnosu na djelatnike Gradske uprave”, rekao je Bandić.

Komentiraj