BANDIĆ O JOHNNYJU FONTANI: Svaki političar kojeg Milanović uvrijedi na kraju profitira

Milan Bandić, Draganić

Na predstavljanju Općinske organizacije Draganić Stranke rada i solidarnosti, brojnim okupljenim članovima obratili su se predsjednik Stranke rada i solidarnosti i čelnik Koalicije za Premijera Milan Bandić, prvi na listi Koalicije za premijera u VII. izbornoj jedinici Ljubo Jurčić te treća kandidatkinja na istoj listi i potpredsjednica Stranke rada i solidarnosti prof. Ana Stavljenić Rukavina.

Milan Bandić je istaknuo kako je sretan što je svaki dan u kontaktu s građanima Hrvatske, osluškujući njihove probleme i potrebe, kao što je to radio već šesnaest i pol godina u Zagrebu. Rekao je kako Stranka rada i solidarnosti broji oko 16.000 članova, od kojih je 10. 000 u Zagrebu, a ostalih 6.000 u ostatku Hrvatske.

“Novi hrvatski premijer može biti samo jedan normalan čovjek koji se nauživao mandata i koji se naučio raditi. Pritom je važno da je solidaran i da svim građanima pristupa jednako. Stoga su u našem programu glavne točke policentrični razvoj Hrvatske, ulaganje u obrazovanje i znanje, demografska politika koja bi suzbila tzv. bijelu kugu zbog koje narod nestaje, rad, solidarnost i odgovornost. Danas smo na sjednici Gradske skupštine Grada Zagreba donijeli nekoliko važnih odluka, za koje ćemo se zalagati da postanu i odluke na razini cijele države, a to su institut majke odgajateljice, besplatno dopunsko osiguranje za umirovljenike i besplatni udžbenici. Donijeli smo i još jednu važnu odluku o otkupu 400 stanova od Zagrebačkog holdinga u Podbrežju od kojih smo njih 200 predvidjeli za znanstvene novake i tako pomogli spriječavanju iseljavanja mladih iz Hrvatske. Neka u ovom političkom natjecanju pobjede oni koji su već dokazali da znaju raditi na dobrobit građana i sve vas molim da izađete na izbore 11. rujna i da glasate za sebe, a ne za one stranke koje uporno već 21 godinu uništavaju Hrvatsku”, rekao je Milan Bandić.Milan Bandić, Draganić 1

Osvrnuo se i na nadimak Johnny Fontana koji mu je danas dao Zoran Milanović, podsjetivši da svaki političar kojeg Milanović uvrijedi na kraju profitira te mu poručio neka samo nastavi.

Prvi kandidat na listi u VII. izbornoj jedinici Ljubo Jurčić, u Koaliciji za Premijera zadužen za gospodarska pitanja, ponovio je kako Hrvatska ima sve preduvjete da se razvije u jednu bogatu europsku zemlju, no da je za to potrebna kompetentna Vlada.

“Nije normalno da danas u Hrvatskoj imate nekolicinu bogatih, a 300.000 blokiranih koji svaki dan preživljavaju. Da bi se to promijenilo, potrebno je napraviti ozbiljan zaokret u ekonomskoj politici, a prvenstveno poticati ravnomjeran razvoj svakog kraja u Hrvatskoj”, rekao je Ljubo Jurčić.

Kandidatkinja na listi u VII. izbornoj jedinici i potpredsjednica Stranke rada i solidarnosti zadužena za zdravstvenu politiku prof. Ana Stavljenić Rukavina, prisutne je upoznala s glavnim smjernicama programa.

“Jačanje ordinacija obiteljske medicine, umreženost cijelog zdravstvenog sustava, smanjenje lista čekanja, kvalitetno vođenje financija u zdravstvu te zaustavljanje odlaska liječnika u inozemstvo, neke su od najvažnijih točaka našeg zdravstvenog programa, a mi imamo znanje i iskustvo da ih provedemo u djelo”- rekla je prof. Ana Stavljenić Rukavina.