BALDASAR U PROBLEMU: Splitski gradonačelnik izgubio podršku bivših kolega

ivo baldasar

Politička slika Hrvatske može se slobodno preslikati i na Split jer je splitski gradonačelnik Ivo Baldasar nakon izbacivanja iz SDP-a izgubio podršku svojih bivših kolega u Gradskom vijeću, a potpisivanjem ugovora o suradnji sa Milanom Bandićem okrenuo je protiv sebe i ostatak vijećnika.

Postavlja se pitanje kako će gradonačelnik posljednju godinu dana provući i jedan veći projekt. Ivo Baldasar ne odustaje, smatra kako će vijećnici ipak podržati dobre projekte, prenosi Media servis.

“Ja sam navikao na to, nisam od jučer. Pojedini vijećnici SDP-a nisu do sada bili zadovoljni mojim političkim stavovima pa su i to pokušavali na neki način biti protiv takvih odluka. Moji prijedlozi na gradskom vijeću radi se o komunalnim prijedlozima pa će svatko po svojoj savjesti glasati ili ne glasati”, kaže splitski gradonačelnik i odgovornost za funkcioniranje grada prebacuje na gradske vijećnike, jer smatra kako oni svojim političkim odlukama neće dovesti do blokade dijela gradskih institucija, ali i ne realizaciju važnih projekata.

Podršku će teško dobiti od stranke Pametno, koja na sljedećoj sjednici gradskog vijeća traži raspravu o Žnjanskom platou.

“Izgradnja ugostiteljskih objekata na Žnjanu je potpuno izmaknula kontroli. To se pretvorilo u građanje višekatnica bez kontrole i pravila. Više smo puta na gradskom vijeću pitali provode li se kontrole, tražili smo inspekcijske nalaze, liste tko je sve dobio koncesijska odobrenja”, rekla nam je predsjednica stranke Pametno, Marijana Puljak, te dodala da Žnjan u ovakvom stanju nije na ponos jednom turističkom gradu, te da oni u stranci predlažu da se svi odgovorni sankcioniraju, vijeće za koncesijska odobrenja smijeni, kao i da se svi bespravni objekti sruše.