BAČIĆ OTKRIO VELIKU NOVOST: Jednoglasno smo podržali premijerov prijedlog za novog ministra

Na Klubu zastupnika HDZ-a premijer Andrej Plenković predstavio je Ivana Malenicu kojega je predložio da zamijeni Lovru Kuščevića na poziciji ministra uprave.

Izvor: Media servis

Nakon sastanka premijer je samo kratko poručio da je jučer sve rekao, a predsjednik Kluba HDZ-a Branko Bačić izjavio je da su premijerov prijedlog zastupnici jednoglasno podržali.

„Naime, kao što je to premijer i najavio, potrebna su kadrovska osvježenja u Vladi. Na tom tragu svakako je gospodin Malenica koji je dekan Veleučilišta u Šibeniku, predsjednik je stranačkog Odbora za upravu i lokalnu samoupravu, pravnik, stručnjak, ispunjava sve potrebne reference za ministra i stoga ga je Klub jednoglasno podržao.“

Bačić kaže da nisu raspravljali o drugim kadrovskim rješenjima te dodaje da je dogovoreno da će do kraja mjeseca sazvati izvanrednu sjednicu Sabora na kojoj će se odlučivati o imenovanju novih ministara. Na pitanje koliko bi ministara bilo obuhvaćeno rekonstrukcijom Bačić je odgovorio:

„O broju ministarstava i o točnom ministarstvu za par dana će odlučiti premijer.“A što su koalicijski partneri rekli na novog ministra?

„Ja sam se čuo sa svim predsjednicima klubova ovdje u Saboru, prije nego što je premijer obavijestio javnost, i dana je podrška novom ministru.“

PISALI SMO:

PLENKOVIĆ IMA MINISTRA UPRAVE: To je Ivan Malenica (34), dekan Veleučilišta u Šibeniku – čitajte OVDJE.

Komentiraj