BAČIĆ O NEUSPJEHU HDZ-A: Neke afere s dužnosnicima HDZ-a učinile su štetu stranci

“Mi smo apsolutni pobjednik izbora, osvojili smo 4 posto više od SDP-a. Mi time nismo zadovoljni, a u SDP-u skaču od sreće”, rekao je Branko Bačić , predsjednik Kluba HDZ-a gostujući na N1 televiziji.

Ipak, kako kaže, nisu zadovoljni jer su željeli pet mandata i navodi razloge neuspjeha: “S jedne strane nam vjetar u leđa nije bila referendumska inicijativa koju su sindikati pokrenuli u jeku kampanje. Sindikati su okupili aktere od krajnje ljevice do krajnje desnice i na taj način su stvorili jednu političku platformu usmjerenu protiv Vlade, a samim time i protiv HDZ-a”,rekao je za N1 Bačić i dodao:

“Tu su i fabricirane medijske afere. Otvorene su određene afere u kojima su targetirani pojedini dužnosnici HDZ-a, a  koje nisu imale odraz u pravosudnim institucijama. To vam radi političku štetu. No, većina tih afera je zaboravljeno, jer nema sudskog epiloga. Činjenica je da su neke afere u kojima su bili dužnosnici HDZ-a napravile političku štetu stranci… U kampanji se više govorilo o tome koliko je tko više ili manje Hrvat i katolik, a manje smo govorili o tome što je ova Vlada i HDZ-a napravila u ove tri godine. Moram reći da kao stranka u kampanji nismo u žižu stavili gospodarske dosege ove Vlade”.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!