AVION PAO NA BRAČU: Cessna s troje putnika se srušila kod Pustinje Blaca

Sportski zrakoplov marke Cessna jutros je pao kod Pustinje Blaca na otoku Braču.

Na terenu su bračke ekipe hitne pomoći, vatrogasaca i policajaca koji pokušavaju utvrditi točnu lokaciju pada aviona i za sada nemaju službenih informacija o stanju pilota i putnika.

U potrazi sudjeluju i dronovi. Preživjelo je sve troje putnika koji su sami i zatražili pomoć, i to šaljući poruke nakon što su izgubili kontrolu nad zrakoplovom, piše Slobodna Dalmacija.

Letjelica je registrirana u Mađarskoj, a u njoj su jutros bili pilot i dva putnika koji su imali zakazan panoramski let i uzletjeli su s piste Zračne luke Brač.

Prvi problemi registrirani su u 9:22, a letjelica je locirana u 10:17 sati na području Pustinje Blaca, neslužbeno doznaje Slobodna Dalmacija.

Ministarstvo unutarnjih poslova oglasilo se priopćenjem.

“U zrakoplovu se nalaze tri osobe – pilot i dva putnika. Obaviještene su sve nadležne službe, a na mjesto događaja upućeni su djelatnici Ravnateljstva civilne zaštite uključujući pripadnike Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite te policija, vatrogasci, hitna medicinska pomoć i pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja.

Svi putnici su preživjeli i prema procjeni vatrogasaca, koji su prvi došli na mjesto događaja, nisu u životnoj opasnosti.

Akcijom spašavanja koordinira pročelnik Područnog ureda civilne zaštite Split”, potvrdili su iz MUP-a.