AUTOM UBIO GLUMCA: Mladić (22) koji je pregazio Aleksandra Bogdanovića u istražnom je zatvoru

Neodgovorni mladić (22), koji je prošle subote u Osijeku autom na zebri pregazio poznatog glumca Aleksandra Bogdanovića, iz osječkog Hrvatskog narodnog kazališta, Aleksandra Bogdanovića, koji je jučer preminuo od zadobivenih ozljeda, jučer je ispitan u Općinskom državnom odvjetništvu, a potom je prepraćen u istražni zatvor.

U priopćenju se kaže:

Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku je, na temelju kaznene prijave Policijske uprave osječko-baranjske, provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja hrvatskog državljanina (1997.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu iz članka 227. stavak 1. u svezi stavka 3. Kaznenog zakona i kaznenog djela nepružanja pomoći iz članka 123. stavak 2. KZ-a. (24. 12. 2019.)

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 22-godišnjak 21. prosinca 2019. u 22,36 sati u Osijeku, upravljao osobnim automobilom svjestan da nije obučen za upravljanje motornim vozilom B kategorije zbog čega može ugroziti sigurnost drugih sudionika u prometu.

Osnovano se sumnja da dolaskom do raskrižja gdje je iscrtan obilježeni pješački prijelaz, nije mu se približavao takvom brzinom da ne ugrožava pješake koji su već stupili na pješački prijelaz, pristajući da takvom vožnjom ugrozi druge sudionike u prometu.

Uslijed tog je propusta, osnovano se sumnja, prednjim dijelom vozila udario u pješaka (1974.) koji je u tom trenutku prelazio preko navedenog pješačkog prijelaza te je od siline udara odbačen i pao na kolnik zadobivši osobito teške tjelesne ozljede opasne po život.

Postoji osnovana sumnja da se osumnjičeni 22-godišnjak nakon nesreće, iako svjestan da je radnjom u prometu ozlijedio drugu osobu, udaljio vozilom s mjesta prometne nesreće ne obavijestivši o tome policiju.

Sudac istrage Županijskog suda u Osijeku prihvatio je prijedlog općinskog državnog odvjetništva i osumnjičeniku odredio istražni zatvor iz predložene osnove, odnosno na temelju članka 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku.

PISALI SMO:

POKOSIO GA NA ZEBRI: Ovo je mladić (22) koji je vozio bez vozačke i pregazio glumca Bogdanovića – čitajte OVDJE.

ODLAZAK SJAJNOG GLUMCA: Preminuo Aleksandar Bogdanović (45), stradao u prometnoj nesreći – čitajte OVDJE.

Komentiraj