AUTOM NA POLICAJCA NA MOTORU: Pijani vozač teško ga ozlijedio na A1 kod Zagreba

Na autocesti A1 kod Zagreba dogodila se prometna nesreća u kpojoj je pijani muškarac (56) automobilom udario u motocikl na kojem je bio policajac, a potom se nije zaustavio.

PU zagrebačka je o događaju izdala priopćenje u kojem se kaže:

Jučer, 3. srpnja oko 20.15 sati je 56-godišnjak upravljao osobnim automobilom marke Škoda Octavia zagrebačkih registarskih oznaka na autocesti A1 desnom prometnom trakom u smjeru Zagreba. T

ijekom vožnje je iz za sada neutvrđenog razloga skrenuo na zaustavnu traku i naletio na zaustavljeni službeni policijski motocikl marke BMW na kojem je u tom trenutku sjedio policijski službenik Policijske uprave zagrebačke te su od jačine naleta odbačeni na teren s istočne strane.

Vozač osobnog automobila Škoda Octavia se nije zaustavio na mjestu prometne nesreće, odnosno nastavio se kretati, međutim, spriječen je u daljnjem bijegu u suradnji s građanima nedaleko od mjesta događaja.

Alkotestiranjem 56-godišnjaka uređajem Drager  utvrđena mu je koncetracija alkohola 1,91 g/kg, a ozlijeđenom je policijskom službeniku liječnička pomoć pružena u Klinici za traumatologiju gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen.

Protiv 56-godišnjaka će Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu biti podnijeta kaznena prijava zbog kaznenih djela izazivanja prometne nesreće i nepružanja pomoći.