AUDIO: POVRATAK DISKO ERE – Mirzino jato se vraća s albumom “King is Back”

Legendarni bend Mirzino jato, koji je ostavio trag na glazbenoj sceni krajem 1970-ih i početkom 1980-ih, donosi novi album pod nazivom “King is Back”.

Sa jedanaest pjesama, album obećava povratak u stilu, donoseći svoje prepoznatljive groovy zvukove prožete disco elementima koji neumorno potiču na ples.

“King is Back” predstavlja snažan spoj nostalgičnih elemenata koji podsjećaju na zlatno doba disca, uz moderni dodir koji osvježava zvuk benda. Pjesme s albuma odišu energijom čineći ih savršenim izborom za plesne podije, ali i opuštene trenutke.

Sastav Mirzino jato je nastao krajem 1970-ih pod snažnim utjecajem njemačkog disco sastava Boney M. Originalni članovi benda su Mirza Alijagić, Zuzi Zumreta Midžić i Gordana Ivandić. Svojim prethodnim albumima “Šećer i med” (1979.) i “Naјslađi rode” (1983.), Mirzino jato je ostavilo neupitan trag na glazbenom nebu. Sve pjesme sa ta dva albuma je za sastav napisao Sead Lipovača, poznatiji kao frontman grupe Divlje jagode. Jedan od najvećih hitova benda, pjesma “Apsolutno tvoj”, osvojila je srca publike diljem regije, s albuma “Šećer i med”.

Povratak benda je i prilika za obožavatelje da ponovno dožive nostalgične disco zvukove koje Mirzino jato donose ovim albumom. Malo je za reći da su spremni osvojiti nove generacije slušatelja svojim zaraznim ritmovima, ali i podsjetiti stariju publiku na svoj autentični zvuk.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!