AUDIO: PLENKOVIĆ U SVOM STILU – Davorko Vidović o HEP-u, a premijer po SDP-u

Davorko Vidović iz Socijaldemokrata zanimala je sudbina predsjednika Uprave HEP-a Frane Barbarića čiju smjenu oporba mjesecima zaziva, a on je i dalje prvi čovjek HEP-a.

Izvor: Media servis

‘‘HEP, najvrijednije poduzeće i dalje vodi čovjek koji je već dva puta presuđen od strane Državnog inspektorata kao bespravni graditelj, dakle čovjek koji eklatantno krši zakon ove zemlje. Jesu li Vama osobno kao političaru i predsjedniku Vlade i predsjedniku velike političke stranke obnašanje dužnosti predsjednika HEP-a i njegovo istovremeno kršenje zakona spojivi i vidite li u tome bilo kakav problem?‘‘

Premijer Andrej Plenković i ovo je pitanje iskoristio da prvo bocne SDP.

‘‘Razvidna je strategija dijela oporbe da uoči izbora iduće godine prikaže Hrvatsku da je sve u krizi, da ništa ne valja da je sve gore. Tu su šampioni u kreativnosti PR-a SDP-ovci. Ja zaista nisam vidio tako briljantne kampanje kao što oni rade od onoga mede Peđingtona pa do strika i sada ovoga da i nama ide loše. Pa valjda budimo svi kao SDP pa možemo odmah dolje negdje propasti. A Vi ste prepoznali koliko su oni dobri pa ste utekli od njih zajedno s većinom zastupnika SDP-a i to je ono što je dobro‘‘.

Da bi potom vezano za Barbarića rekao:

‘‘Ja smatram da je to jako loše i to sam rekao gospodinu Barbariću kad je prvi put ta informacija izašla u medijima prije skoro pola godine. Međutim tu postoje određeni pravni koraci koji se poduzimaju pa neka se iscrpe ti pravni koraci i nakon toga ćemo gledati. To nije spojivo uopće sa, možemo reći to tako, ponašanjem dobrog domaćina, a ne samo spojivo s nekim tko obnaša neku visoku dužnost‘‘.