AUDIO: DIČI SE ZEMLJO – Pjesma klape Sveti Mihovil podiže i navijače

Pjesnik Anđelko Antić Blažević, koji se uspješno okušao i kao glumac, piše za svoju dušu, ali i za sve one koji se njegovim pjesmama mogu nadahnuti ljubavlju, srećom i posebno dobrotom.

Anđelko piše stihove i za glazbu, pa je tako nastala i pjesma “Diči se zemljo”, za koju je napisao stihove, a član klape Sveti Mihovil, Ante Šipić-Sokol potpisuje glazbu. Aranžman – prof. Tomislav Veršić i Leo Škaro.

Kako reče Anđelko, pjesma je premijerno izvedena ove godine u Kninu na obilježavanju Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i to uživo.

Tek ovih dana dovršena je audio snimka skladbe što se poklopilo s nastupom reprezentacije na svjetskom nogometnom prvenstvu.

Autorski tim – Ante Šipić-Sokol-glazba, Anđelko Antić Blažević-tekstopisac, Tomislav Veršić -aranžman

“Stoga su mi dečki iz klape rekli da bi trebao ubrzo biti snimljen i spot. Pjesma je prvenstveno svečarska, mada nije pisana kao navijačka, ali nogomet ujedinjuje naciju pa tako i sve domovinske pjesme pa se nadam da će tako i ova pjesma”, kaže Anđelko Antić Blažević.

Dodaje i kako se ovaj autorski tim uspješno predstavio i na festivalu šansone ove godine u Šibeniku sa skladbom “Ti si izvor moje sriće” za koju se također ovih dana očekuje snimanje spota.

U pripremi su i još neke pjesme ovog autorskog tima koji je je “baš kliknuo”, no o tome kad za to dođe vrijeme.