ATLETSKI MITING U ZAGREBU: Sandra Perković deveti put najbolja na Hanžeku

Zagrebački atletski miting, poznatiji kao Hanžekovićev memorijal u ovo ludo korona-vrijeme ponudio je sjajnu sportsku večer na stadionu Mladosti uz Savu.

Najviše smo očekivali od naše najbolje sportašice Sandra Perković, koja je slavila hicem u drugoj seriji. Disk je pao na 64.67 metra.„Zadovoljna sam sa svojom devetom pobjedom, da bacam na Hanžeku, da se atletika vraća na stadione i da je ova sezona kako god ispala negativna završila jako pozitivno u mom rodnom gradu. Nadam se da smo nešto ove godine naučili te da će organizatori početi održavati mitinge“, rekla je Sandra Perković.

Druga naša diskašica, Marija Tolj završila je treća s 59.56, dok je druga bila Francuskinja Robert-Michon. Od naših, sjajan je bio pobjednik u skoku u dalj Marko Čeko s daljinom 7,92 metara.„7,92 na Hanžeku je jako dobar rezultat. Atmosfera je bila odlična iako nisu bile pune tribine i sretan sam“, rekao je naš atletičar.

Čeko je nastupio i na 100 metara i završio šesti, a pobjednik četvrti puta u Zagrebu je Amerikanac Michael Rodgers. Rekord mitinga kod bacača diska postavio je Šveđanin Daniel Stahl s rezultatom 68.87 metara, a u memorijaloj utrci na 110 metra s preponama slavio je Francuz Belocian s vremenom 13,32. Na kraju dodajmo da je sliku u izravnom prijenosu na svojim TV prijemnicima vidio auditorij u 104 zemlje svijeta.

Komentiraj