ARSEN BAUK: Unatoč ispadu Kerum i HDZ će i dalje biti u koaliciji

LAŽNA PREBIVALIŠTA I ĆIRILICA: Ispada da je Karamarko otišao, a ostali su Karamarkići - tvrdi Bauk

Kako se bliži nedjelja i drugi krug lokalnih izbora borba u političkoj areni postaje sve žešća, ali i primitivnija.

Izvješće: Media servis

Bitka za Split između Željka Keruma i Andre Krstulovića Opare dosegnula je svoj vrhunac jučer kada je na sučeljavanju Kerum izvrijeđao Oparu rekavši mu da se prostituirao u Milanu. Situacija je bila užarena, a nakon svega Kerum se oglasio priopćenjem na Facebooku. U poruci piše kako je potresen i žalostan zbog incidenta te da se uplašio Opare.

“Dolazim, počinje snimanje, Opara me gleda agresivno. U pogledu mu se vidi suluda mržnja. Opara me provocira, pita sta ga ne gledam u oči. Izbjegavam provokaciju i govorim uredniku da vrijeme istječe, da se držimo teme ili idem, emìsija se nastavlja, Opara i dalje provocira i vrijeđa. Prestaje snimanje, skidam mikrofon, Opara se diže ,unosi mi se licem u lice! Računam da će me udariti. Kroz glavu mi prolazi priča kako je njegov predak u polju oparao nožem susjeda, tako su i dobili obiteljski nadimak Opara!”, napisao je Željko Kerum.

Piše, između ostalog, u priopćenju Željka Keruma. A stigla je reakcija iz SDP-a čiji su članovi poručivali da bi u Splitu glasali protiv HDZ-ovog kandidata. Arsen Bauk za Media servis je izjavio.

“Bilo kakvi komentari i ponovno bi došli u poziciju da netko izmišlja da ga mi podržavamo. Moje ime je spomenuto u tom kontekstu nekoliko puta, a ja sam to nekoliko puta demantirao. Unatoč tom ispadu Kerum i HDZ će i dalje biti u koaliciji u Splitsko – dalmatinskoj županiji. Mi u tom igrokazu nećemo sudjelovati”, rekao je Bauk za Media servis.

Posljednje ankete pokazuju da Kerum ima blagu prednost pred Oparom pa smo pitali analitičara Žarka Puhovskog hoće li ovaj ispad utjecati na njegove šanse u nedjelju.

“Ono što je jako loše za naše političke prilike – sigurno je da nitko ne može reći sa sigurnošću da će to Kerumu štetiti. Moguće da hoće, moguće da neće. Od njega se nešto slično i očekuje. On igra na to da je on čovjek iz naroda, za narod i koji govori narodskim jezikom, dok je Opara netko tko je izvana fin, a zapravo nije ništa bolji od njega. To je otprilike njegova pozicija”, rekao je Puhovski.

Komentiraj