ARENA U ZAGREBU: Kao bolnica spremna primiti prve Covid bolesnike

Nepovoljna epidemiološka situacija u zemlji se nastavlja. U protekla 24 sata detektirano je 1427 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a s dijagnozom Covida preminule su 34 osobe.

Izvor: Media servis

Dobra vijest je da se oporavilo čak 2048 osoba. No, aktivno je više od 14 tisuća slučajeva, 1191 osoba je hospitalizirana, a 112 pacijenata je na respiratoru. Za prve pacijente spremna je i Arena Zagreb.

Ministar zdravstva Vili Beroš poručio je da će to biti pomoćna ustanova koja će rasteretiti zdravstveni sustav.

“Nastojimo promišljati unaprijed i biti korak ispred ove ugroze. Stoga bih volio da kao i proljetos Arena ne bude u funkciji. Međutim, sada su brojke puno ozbiljnije i moguće je da će i ova Arena biti na neki način ispunjena bolesnicima”, rekao je Beroš.

Krećemo sa 100 kreveta, s mogućnošću proširenja na 270, istaknuo je voditelj liječničkog tima zagrebačke Arene Davor Vagić.”Lakši pacijenti i srednje teški koji više neće trebati biti u bolnici bit će ovdje i osigurat će se još više kreveta za naše teške pacijente”, istaknuo je Vagić.

Ministar obrane Mario Banožić zahvalio je svima i poručio kako će vojska biti na raspolaganju za pomoć.

“Ako bude potrebe, u Areni ćemo sudjelovati s dodatnim timom od tri liječnika, šest medicinskih tehničara ili sestara i još šest pripadnika hrvatske kopnene vojske koja će se staviti na raspolaganju liječničkom timu”, poručio je Banožić.

Komentiraj

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *