ANUŠIĆ O POŽARU U OSIJEKU: Tražim da iz Zagreba dođu stručnjaci koji će utvrditi propuste vlasnika!

Osječko-baranjski župan Ivan Anušić dao je izjavu za medije povodom požara koji je noćas izbio u pogonu osječke tvrtke “Drava international” kod prigradskog naselja Brijest.

“Koordinirano brinemo o svemu što možemo – kvaliteti vode i zraka, a brzo ćemo imati te podatke i bit će javno objavljeni. Apeliram da oni koji ne moraju ne izlaze van i neka zatvore prozore i vrata jer dim je opsežno preuzeo dobar dio županije i trebat će vremena da se iščisti”, kazao je Anušić.

Navodi da je potrebno istražiti kako se ovako godinama odlagala plastika čije je zapaljenje izazvalo veliku štetu.

“Ovim putem tražim da se iz forenzičkog instituta Vučetić iz Zagreba pošalju svi oni stručnjaci, forenzičari koji će utvrditi razloge izbijanja požara i propuste vlasnika ovog objekta na koji se već 20 godina upozorava i mi pokušavamo doći do informacija i izvijestiti nadležne službe kako se ovdje deponira milijuni tona plastike bez ikakve kontrole, nabacane, zatrpane zemljom, koje su upravo sinoć izazvale ovaj velik požar”, rekao je Anušić, kako javlja N1 i dodao:

“Ovo je situacija velike i opasne ugroze jer samo saniranje će trajati i godinama, sanirat će se ogromnim sredstvima i tu štetu trebaju snositi prvenstveno vlasnici i one službe koje nisu na vrijeme reagirale.”

“Svi mi koji ovdje živimo bili smo svjesni da će prije ili kasnije doći do ovakve katastrofe. Očekujemo odgovore, ali ovdje se moraju isključiti najviše državne instance”, dodao je Anušić navodeći da je “ogromna šteta već napravljena”.