ANTONIO ALVAREZ: Banke su spremne financirati Agrokor pod uvjetima ‘lex Agrokora‘

alvarez

“Upravo smo završili konstruktivan sastanak sa svim članovima Odbora za koordinaciju banaka koji uključuje Erste, Banca Intesa, Raiffeisen, Sberbank, Unicredit i VTB Bank”, rekao je Antonio Alvarez, koji vuče poteze za spas Agrokora.

Izvješće: Media servis

Potom je nastavio: “Oni nastavljaju podržavati daljnje poslovne operacija Grupe kao i sve druge doprinose, posebno one od strane zaposlenika i dobavljača tijekom ovog izrazito neizvjesnog razdoblja” poručio je nakon sastanka s članovima koordinacijskog odbora banaka Antonio Alvarez III, glavni direktor za restrukturiranje Agrokora.”Oni zajedno sa svojim savjetnicima neprestano i kontinuirano surađuju s mojim timom i našim savjetnicima kako bi se pronašli rješnje, a ujedno kompanija razmatra i druge mogućnosti, ali i pripremamo se kako bi pronašli rješenje” kaže Alvarez.

Alvarez je rekao kako su banke spremne financirati operativno poslovanje i operativne financijske potrebe koncerna, pod uvjetima prioriteta prema “lex Agrokoru” koji je izglasan u Saboru.

“Oni jednoglasno izražavaju njihovu namjeru financiranja operativnih potreba Grupe za financijskim sredstvima pod uvjetom da ta sredstva imaju prioritetni status u novom Zakonu o postupku izvanredne Uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja, kojeg je upravo izglasao Sabor RH. Obvezivanje ovisi o konačnim odobrenjima odbora za kreditiranje svake institucije, koji su trenutno u ubrzanom procesu” kaže Alvarez.

Alvarez je rekao da će komentirati velike događaje ako do njih dođe.

Komentiraj