ANTO ĐAPIĆ: Važno je još jednom zajašiti konja na desnici

anto đapić

Javnosti je predstavljena ujedinjena programska platforma, Pravaško – demokršćanski odgovor, i to nakon najave nove pravaške koalicije POMAK.

“Ne moram niti biti na listi. Meni je bitno da se okupimo, da još jednom zajašemo konja na hrvatskoj desnici, da ne dopustimo da se amputiramo, što kaže Rožić. -Najopasnija stvar za stabilnost hrvatske političke scene jest amputacija desnice i da se stvori privid da postoji lijevo i desno. Između Milanovića i Plenkovića, u svjetonazorskom smislu, koja je razlika? Ja da ne vučem druge paralele, podsjetit ću na Izrael. U Izraelu, u državnom vrhu, ne može biti nitko tko se nije borio za Izrael”, kazao je tim povodom Anto Đapić, iz stranke Desno.

Iz HČSP-a stiglo je priopćenje u kojemu je najavljeno formiranje nove koalicije pod nazivom POMAK, u kojem stoji:

“U Zagrebu se vode intenzivni razgovori između više političkih stranaka oko zajedničkog nastupa na parlamentarnim izborima zakazanim za 11. rujna. Za sada okosnicu te buduće koalicije koja će se zvati POMAK predvode četiri stranke, a to su HSP (Hrvatska stranka prava), HČSP (Hrvatska čista stranka prava) , OS (Obiteljska stranka) i HPB (Hrvatsko pravaško bratstvo).

POMAK smatra kako je otvoren veliki politički prostor za pravaške i druge državotvorne snage, te smo uvjereni kako se ozbiljno shvaća ovaj povijesni trenutak koji se ne smije propustiti. Koaliciju stranaka POMAK podržavaju i glavne pravaške stranke Bosne i Hercegovine, HSP BiH (Hrvatska stranka prava BiH) i HP Blok (Hrvatski pravaški blok BiH). POMAK ostaje otvoren za sve stranke sličnoga svjetonazora te za sve ugledne pojedince koji baštine sličnu ideologiju”.

 

Komentiraj