ANTE KOTROMANOVIĆ: Nitko neće plakati što Josip Đakić neće doći u Knin

“Ne vidim razlog zašto netko neće doći ako je pozvan i ima vremena. Ne kužim ljude koji javno govore da ne žele ići iz ovih ili onih razloga. To nije dobra poruka i dijeli branitelje”, rekao je gostujući na N1 televiziji bivši ministar Ante Kotromanović

“To treba zaboraviti bilo kakve podjele na dan oslobađanja Hrvatske. Mi smo se borili rame uz rame i bili braća po oružju. Sitne politike treba baciit u drugi red i biti častan i ponosan i respektirati i predsjednika Republike i ministra obrane, jednostavno, ljudi su izabrani i treba ih respektirati”, govori Kotromanović za N1.

“MORH uvijek ima dobre namjere i ne vjerujem da današnje vodstvo, znam ovog ministra, ima loše namjere. Je li došlo do šuma u komunikaciji, ne znam”, kaže.

O izjavi Ljube Ćesića Rojsa da se radi o bojkotu, Kotromanović kaže:

“Đakić, znamo svi, neće nitko plakati što on neće doći. Više zapovjednika je reklo da, ako dođe on, oni neće doći. Predsjednik korektno radi svoj posao, a što se tiče braniteljske populacije i danas, kao i kad je bio premijer, odaje im počast i cijeni njihovu ulogu u Domovinskom ratu. Meni ovaj dan nitko neće pokvariti pa ni Josip Đakić ni nitko drugi.”