ANTE KOTROMANOVIĆ: Jedna baka mi je zapaljena, druga udavljena, ali ne mrzim nikoga

Bivši SDP-ov ministar obrane Ante Kotromanović ocijenio je govor predsjednika RH Zorana Milanovića korektnim i primjerenim za ovo vrijeme.

Smatra da su neke poruke bile upućene i našim susjedima te se složio da je bitno istaknuti da do Oluje ne bi došlo da je srpsko vojno vodstvo prihvatilo plan Z4.

Ispričao je i brutalan zločin koji je počinjen prema članovima njegove obitelji, ali je i dodao da unatoč tome ne mrzi nikoga.

“1991. godine naše kolege su napale nas, ničim izazivani. U mom selu je ubijeno 22 osobe, jedna baka mi je zapaljena, druga udavljena, ali ne mrzim nikoga. Zašto bih nekoga mrzio, to je bilo brutalno vrijeme kada su neodgovorni političari doveli stvar na takvu razinu. Rat je takav, brutalan”, kazao je Kotromanović za N1.

O Milanovićevoj zahvali onima koji nisu tu rekao je da je to shvatio kao poruku zapovjednicima koji nisu tu.

“Ne znam zašto Gotovina nije tu. Prošle godine ja nisam bio tu. Nekad mi se da, nekad ne da ići. Njemu se nije dalo ove godine ići, ali treba mu zahvaliti. On je bio nama vođa, lider”, komentirao je Kotromanović.

Kazao je i da međusobno ne pričaju o politici.

“Pričamo o ribarenju, kuhanju, normalnim ljudskim stvarima, vrlo malo o politici. Mi smo preskočili tu stepenicu ponora od prije 30 godina. Ponekad se dese ovakvi prigodni dani i većina nas to pokušava zaobići, ali nekada se mora doći i odati počast”, kazao je.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!