ANKETE KAO PROBNI BALONI: Traži se međimurski župan – hoće li u utrku Matija Posavec

Već u startu vlada veliko nestrpljenje oko izbora novog župana Međimurske županije, nakon što se Matija Posavec odlučio na ostavku, budući je osumnjičen za neke nedopuštene radnje.

Stranka Fokus je startala prva i ima već svog kandidata – to je Zdravko Zver, koji se bio kandidirao i za gradonačelnika Čakovca.

U medijima se pojavilo nekoliko kandidata koji bi eventualno mogli biti kandidati, a nije nikakva tajna kako bi se, nakon što je osvojio Varaždinsku županiju, HDZ želio domoći i Međimurske županije.

Kao moguća županica spominje se Sandra Herman, članica Reformista, nekada zamjenica župana Matije Posavca u čak dva mandata, a sada je državna tajnica u Ministarstvu turizma RH.

UHDZ-u se šuškalo o ministru Darku Horvatu, a on je otklonio tu mogućnost, iako se ne zna što će stranka odlučiti.

Tu je i Boška Ban Vlahek, koja je umjesto Posavca zauzela mjesto u Saboru. I još je jedna žena moguća kandidatkinja za županicu – Andreja Marić, saborska zastupnica SDP-a, vrlo aktivna u Međimurju, a s njom bi na izbore kao zamjenik mogao Mario Medved. U Međimurju se može čuti kako nije posljednju riječ rekao ni u županiji popularni SDP-ov Ivan Perhoč, bivši župan, kojeg je Posavec pobijedio 2013. Po nekima i on bi mogao biti kandidat.

Foto: Facebook

Spominje se i Igor Šegović, s Nezavisne liste Matije Posavca, ali i Josip Grivec iz HSLS-a, sadašnji zamjenik Posavca.

A sada je netko pokazao dodatnu nervozu i pustio probni balon s anketom tko bi mogao postati župan umjesto Posavca.

Iako je za sada samo jedan službeni kandidat, u telefonskoj anketi je nanizano njih nekoliko.

Postoji naravno mogućnost da u utrku krene i Matija Posavec, koji ima na to pravo jer nije osuđen niti za jedno djelo koje mu se stavlja na teret, a do izbora bi trebali biti ispitani i svi svjedoci.

Mnogi u Međimurju priželjkuju njegovu kandidaturi, osobito oni koji ga podržavaju na Facebooku u grupi “Podrška županu – Matiaj Posavec”.

A oni koji dobro poznaju situaciju na političkoj sceni Međimurja tvrde da ako krene u trku Posavec da nitko drugi nema šansi.

Podsjećamo kako je na prošlim izborima pomeo konkurenciju i dobio gotovo 65 posto glasova.

Matija Posavec i dalje šuti. Ne zna se ni iz bližih krugova što će odlučiti.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!