ANKETA ZA PREDSJEDNIKA RH: Najveća podrška čelniku Živog zida Sinčiću!

sinčić, kolinda, kolakušić, milanović, orešković

Iako još službeno nema kandidata za predsjednika RH, ili barem to još nisu najavili, osim nezavisnog zastupnika Marka Vučetića, koji je najavio “uvjetnu” kandidaturu, u javnosti se kalkulira s niz imena.

Potražili smo tako i mi kandidata u našoj velikoj anketi, a na listu smo stavili mnoge od onih o kojima se kao kandidatima šapuće, koje se na neki način gura u prvi plan.

Anketi se odazvao lijepi broj od 2128 naših čitatelja, a rezultati su doista zanimljivi.

Pobjednik je Ivan Vilibor Sinčić, čelnik Živoga zida, koji je dobio 31,59 posto glasova, gotovo dvostruko više od aktualne predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, koja uživa potporu 17,39 posto naših čitatelja.

Potom je Mislav Kolakušić, sudac koji se bori protiv korupcije, sa 14,49 posto potpore, a odmah iza njega je Zoran Milanović, bivši premijer i čelnik SDP-a sa 13,91 posto potpore.

Dalija Orešković, bivša predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, dobila je 6,38 posto glasova.

Naši čitatelji su vrlo male šanse dali Milanu Bandiću i Kreši Beljaku sa 3,48 posto, Anki Mrak Taritaš sa 2,9 posto, dok je najlošije u anketi prošao bivši predsjednik Ivo Josipović sa 2,61 posto glasova.

Naravno, da sve može biti i drukčije do izbora, jer stvarno ne možemo znati tko će biti doista kandidati. Podsjećamo, nitko nije ni sanjao kako će kandidatkinja biti Kolinda Grabar Kitarović, pa je na kraju baš ona pobijedila.

anketa, novo

Komentiraj