ANKETA PRED IZBORE: HDZ se prestrašio da zbog kandidature Šišljagića neće osvojiti Osijek

Bit će burno i zanimljivo na sljedećim lokalnim izborima koji nas čekuju treće nedjelje u svibnju 2021. godine.

Naime, u našim većim i velikim gradovima mogle bi se dogoditi i velike promjene, pa bi i HDZ mogao izgubiti poneku čvrstu gradonačelničku fotelju, koju su držali godinama.

Već se sada ili posve znaju, ili pak naziru kandidati za čelna mjesta u mnogim gradovima, pa tako i za slavonsku prijestolnicu Osijek.

Tamo se već neko vrijeme šuška kako će HDZ-ov kandidat biti Ivan Radić predsjednik osječkog Gradskog odbora HDZ-a, a da će Domovinski pokret u vatru gurnuti poduzetnika Berislava Mlinarevića, vlasnika hotela Waldinger.

Od poznatijih imena tu su još Boris Piližota, SDP-ov sadašnji dogradonačelnik, te Anto Đapić, nekadašnji gradonačelnik i saborski zastupnik.

U gradu se sve više čuje i još jedno itekako poznato ime, ono Vladimira Šišljagića, poznatog liječnika i znanstvenika, nekadašnjeg saborskog zastupnika i župana Osječko-baranjske županije, a danas čelnika Snage Slavonije i baranje.

Jesu li u HDZ-u procijenili da im baš od Šišljagića prijeti najveća opasnost po njihovog Ivana Radića i da bi mogli izgubiti grad za koji su bili uvjereni da imaju sigurnu pobjedu?

Moglo bi se to zaključiti po jednoj anketi HDZ-a za Osijek, koja je procurila u javnost, a po kojoj baš Šišljagić vodi s 28 posto ispred Radića s 24 i Mlinarevića s 12 posto.

Jesu li se u HDZ-u uplašili bivšeg župana koji još službeno nije niti najavio kandidaturu?

Očito, u Osijeku možemo očekivati oštru izbornu utakmicu.

Ovo su rezultati HDZ-ove ankete:

Odgovori