ANKETA: Građani nezadovoljni radom Vlade – što sve zamjeraju?

vlada, tihomir orešković

Od formiranja nove Vlade prošlo je gotovo dva mjeseca. Dok je oporba očekivano ne štedi, te poručuje da se više bave sami sobom nego državom, provjerili što o njezinom dosadašnjem radu kažu sami građani.

Predstavljajući novu Vladu u Saboru 22.siječnja Tihomir Orešković naglasio je da prije svega traži rezultate, ali i vrijeme.

“Meni je budućnost fokus, a ne prošlost, mislim da građani traže promjene”, istaknuo je Orešković.

Većina Zagrepčana koje je anketirao Media servis te promjene ili barem njihove naznake nakon prvih 50 dana Vlade međutim ne vidi.

“Oni sami sebi biraju stolice i ništa druga, ocjena jedan.” “Ovih dva mjeseca ništa se ne pomiče, mislim da će biti prijevremeni izbori” “Čak su ostali bez jednog ministra. Vladi dajem do ljeta” “Loše, mislim da od onog što su obećali ništa nisu napravili” “Ljudi su malo nestrpljivi, SDP bi trebao u svim dobrim stvarima podržavati ovu Vladu”

Dok novu garnituru u Banskim dvorima uglavnom ne štede u kritikama, kad je u pitanju premijer Orešković ipak su blaži. Smatraju da se i dobro snašao s obzirom da je premijer postao praktički preko noći.

“Vidim to po Lozančiću, da nije da ga prevedu žednog preko voda, to mu je bio prvi korak što se postavio na zadnje noge ja bih mu dala tri. “On nije loš, ali mislim da neće dugo opstati pokraj ovih.” “Snalazi se on, ali teško je kad vam se stado rasštrka i ne možete ga skupiti onda je teško vladati.”

Oreškovićevoj Vladi građani najviše zamjeraju što se, kako tvrde, toliko najavljivane reforme odjednom više ne spominju, a zasmetao im je i slučaj Mije Crnoje koji prema mišljenju većine građana nije ni trebao postati ministar.

“Ovaj što je bio ministar branitelja, nisam pogriješio – pogriješio sam. Pogriješio si, platio si manji prirez, ondje nisi stanovao”

Ništa manje kritični od Zagrepčana prema radu nove Vlade nisu ni Splićani, te Riječani.

“Nisu napravili ništa, nisu se ni organizirali ne znam jel su neki korak napravili.” “Stalno se nešto dogovaraju, tko će biti ministar, tko će biti zamjenik.” “Konkretno ne zna se tko je na kojoj poziciji.” “Još nijednom nisu doveli nijednog političara za kojeg se može reći ovo je političar, umjesto da odustanu oni traže još gore i gore, tko da im je Monty Python pisao scenarij.”

Iako je većina anketiranih nezadovoljna, pojedini građani ipak zaključuju da je 50 dana premalo vremena za nekakvu ocjenu, te da Vladi treba dati vremena što je prilikom potvrđivanja svog tima zatražio sam premijer.

“Naznake za budućnost su dobre, ali za sada ocjena 2,5.” “Mislim da je dobro, da je Orešković pokazao da nije Karamarkov igrač već netko tko će dobro raditi svoj posao.”

Komentiraj