ANKA MRAK TARITAŠ: Premijer nije imao što za reći pa je izjavio “Vrati pare”

Podijelite članak

anka mrak taritaš

Predsjednica GLAS-a Anka Mrak Taritaš komentirala je apel premijera Andreja Plenkovića da članovi skupine Borg vrate novac koji su dobili kao savjetnici za restrukturiranje Agrokora.

“Premijer je krenuo s novom krilaticom koja se zove “Vrati pare”. Nije imao što reći, rekao je vrati pare, ali sve ono što je imao prilike u posljednje vrijeme čitati i vidjeti, nedvojbeno je jasno da je premijer sve znao. Ili je bio pridruženi ili dopisni član skupine Borg.”

Predsjednica Grabar Kitarović je izjavila da bi ona na mjestu savjetnika vratila novac, ali da time neće priznati krivnju. Mrak Taritaš na to kaže:

“Nije očito željela reći nekakav jasniji stav pa je jednako tako koristila to što je premijer rekao pa i predsjednica govori vrati pare pa odjedanput i premijer treba preuzeti tu odgovornost. Ne treba se skrivati iza te krilatice. A predsjednica koristi priliku, ona j eu predizbornoj kampanji.”

A što misli o SDP-ovu zahtjevu za raspuštanje Sabora, ili je sklonija smjeni premijera?

“Ta izjava koja je očito bila malo ishitrena i u tom smislu se pokušavalo pokazati u kakvoj krizi jesmo. Nedvojbeno je da je znao i nedvojbeno je da za to treba preuzeti odgovornost”, prenosi Media servis.

Komentiraj