ANKA MRAK TARITAŠ: Amsterdamska neće podržati Milanovića ako bude kandidat i HNS-a

Podijelite članak

Šef SDP-a Davor Bernardić razgovarat će u ponedjeljak s članovima Predsjedništva o Zoranu Milanoviću kao stranačkom kandidatu za predsjednika države, donose neki mediji.

Izvor: Media servis

Šef HSS-a Krešo Beljak kaže da ga veseli ta vijest, a o podršci Amsterdamske koalicije i odnosu HNS-a kaže:

“Nadam se da Zoran Milanović neće ponoviti određene greške koje je ponovio u prošlosti, da neće dopustiti da ga podržavaju oni koji su prevarili hrvatske birače i njega i koaliciju. Birači HNS-a će i tako glasati na izborima za njega, ne treba mu podrška izdajica i političkih mrtvaca. Ponavljam, razgovarat ćemo unutar koalicije o svim temama i ja sam gotovo siguran da ćemo kao koalicija zajednički podržati jednog kandidata.”

Mogućnost da Zoran Milanović bude kandidat SDP-a na predsjedničkim izborima komentirala je i predsjednica GLAS-a Anka Mrak Taritaš.

“Ako tome bude tako mi smo u Amsterdamskoj koaliciji o tome razgovarali, nismo donijeli još konačnu odluku, ali na putu smo donošenja odluke da Amsterdamska koalicija podrži Zorana Milanovića. No, ako gospodin Milanović bude kandidat HNS-a i SDP-a mi iz Glasa nećemo podržati niti jedan projekt u kojem sudjeluje stranka koja je prevarila svoje birače”, rekla je Mrak Taritaš.

Komentiraj