ANDREJ PLENKOVIĆ: Žao mi je da Beljak nije mogao čekati dok ja dođem na čelo HDZ-a

andrej plenković 1

Andrej Plenković, predsjednik HDZ-a, gostovao je na Hrvatskom radiju u emisiji Intervju tjedna i među ostalim dotakao se i zbivanja u redovima HSS-a.

Rekao je da su HSS-u vrata za suradnju otvorena i poručio: “Ni na koji način mi ne bi bilo krivo da dođemo na okvir suradnje koji smo imali prije s HSS-om. Svima im poručujem, i Kreši Beljaku, da razmisle, da nađu rješenje koje bi bilo dobro za Hrvatsku, ali i našu poljoprivredu i ruralni razvoj.”

Rekao je i kako odlično surađuje s Marijanom Petir, te da sjede na dva metra u Europskom parlamentu, te da bi volio taj tip suradnje nastaviti.

“Spreman sam za cjelovitu suradnju s HSS-om”, kaže.  “Žao mi je da Beljak nije mogao čekati dok ja ne dođem na čelo HDZ-a, ali u redu, vjerojatno je imao dogovoreno već sa SDP-om sve. Osim što se pokazalo da su dobili više mandata, sada se vidi da po svemu drugome to i nije bilo mudro.

Vidimo da je i u HSS-u došlo do neslaganja, neki njihovi članovi su vjerojatno glasali i za kandidate na našim listama zbog toga. Volio bih da se vrate u okrilje suradnje naše političke obitelji”, rekao je Plenković te dodao kako smatra da bi bilo puno bolje i za HSS da sljedeće četiri godine provede aktivno sudjelujući u kreaciji politika, umjesto da na sve gledaju iz optike oporbe”, zaključio je o HSS-u u emisiji na Hrvatskom radiju.