ANDREJ PLENKOVIĆ: Svrha Istanbulske konvencije je duboko kršćanska

Andrej Plenković

Nema nikakve potrebe za bilo kakvim unutarstranačkim referendumom i ne postoji niti jedan dokument koji bi rekao da je HDZ protiv Istanbulske konvencije, poručio je u Stonu premijer Andrej Plenković.

Moramo još našim županijskim organizacijama objasniti da je bit Konvencije zaštita žena od nasilja i nasilja u obitelji i otkloniti teze koje ne stoje; nema uvođenja trećeg spola, ne priznaju se istospolni brakovi. Rod i rodni identitet postoji u našem zakonodavstvu već desetak godina, rekao je predsjednik Vlade naglasivši da je svrha Konvencije duboko kršćanska.

Glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković nakon sjednice proširenog županijskog odbora stranke u Osijeku, odgovorio je na pitanje je li poziv zadarskog HDZ-a na unutarstranački referendum raslojavanje stranke.

“Ne, ne vjerujem da se radi o bilo kakvoj mogućnosti da dođe do raslojavanja ili podjela. Kod naših članica i članova postoje različita mišljenja o nekim temama i nismo to nikad skrivali. Mi danas o svim tim temama vrlo otvoreno razgovaramo. Nakon argumentirane rasprave potpuno je jasno da je velika većina članova na crti politike koju vodi predsjednik HDZ-a Andrej Plenković”, rekao je Jandroković, a prenosi Media servis.

Komentiraj